Aardappelgratin met broccoli door Swinkl eu

Aardappelgratin met broccoli

2 Reacties

Swinkl Aardappelgratin met broccoli

Dit is een heerlijke aardappelgratin met broccoli ovenschotel, met een romige kaassaus. Maak deze gratin als bijgerecht of is perfect bij  het avondmaal met een lekker stukje vlees. Deze ovenschotel zit vol smaak en is zo gemakkelijk te maken.

Ingrediënten: 4 personen

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 250 ℃
 2. Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Breng ze in ruim water met wat fleur de sel zeezout aan de kook voor ± 10 minuten of tot de aardappels beetgaar zijn.
 3. Spoel de broccoli, snijd met een scherp mes de roosjes los. Kies zelf of je ze graag groot of klein wil houden. Doe de broccoli in een pan. Blancheer de broccoli voor ± 6 minuten . Verfris dadelijk in koud water. Zo blijft de groene kleur behouden. Houd de broccoli apart.
 4. Meng de Maredsous samen met de melk op een zacht vuurtje om een Maredsous kaassaus te verkrijgen.
 5. Overgiet wat olijfolie bakken en braden in een ovenschaal en leg de aardappelblokjes erin. Strooi er Swinkl boter kruidenmix en flink wat zwarte peper bovenop.
 6. Schik de broccoli-roosjes en druk ze eventueel wat aan, zodat ze een beetje in de aardappel opgaan en overgiet met de kaassaus.
 7. Bestrooi de schotel met geraspte gruyèrekaas.
 8. Leg de aardappelgratin met broccoli in een voorverwarmde oven op 250 ℃ voor ± 10-12 minuten of tot de kaas mooi goudbruin is gekleurd.
De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: ovenschotel-oven-ovengerecht-aardappelblokjes-hoofdgerecht-swinkl-lekker-heerlijk-aardappel- ovengerecht-oven-ovenschotel-swinkl-heerlijk-hoofdgerecht-lekker-gezond-groenten
  2 beantwoorde reacties

  Gino
  Gino

  januari 10, 2022

  Beste Noor, Maredsous is een smeerkaas die kan gevonden in iedere supermarkt.
  Succes met het gerechtje.

  Noor Steegh
  Noor Steegh

  januari 10, 2022

  Wat is maredsous eigenlijk???

  Geef een reactie

  Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing