Aardappelkoekjes met champignons – Swinkl

Aardappelkoekjes met champignons

Swinkl Aardappelkoekjes met champignons

 Aardappelkoekjes met champignons: De aardappelkoekjes zijn niet alleen heel smakelijk, maar ogen ook mooi. Het is een gerecht bij uitstek om op voorhand klaar te maken. Superleuk om te serveren tijdens de feestdagen, maar ook heerlijk voor ieder moment!

Ingrediënten: 4 personen

Bereidingswijze:
  1. Snijd de champignons in schijfjes en de rode ui mag je fijn hakken.
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af
  3. Stamp de aardappelen tot puree. Maak zeker een vaste puree, gebruik geen boter of melk! Kruid de puree op smaak met fleur de sel zeezout, een beetje zwarte peper en flink wat gemalen foelie.
  4. Verhit olijfolie met knoflook in de pan,  fruit de rode ui glazig, bak de champignon kort en krachtig. Bak nooit een grote hoeveelheid in één beurt. Geef ze voldoende ruimte in de bakpan. Zo krijgen de paddenstoelen voldoende hitte en kan je ze binnen enkele minuten een smakelijk kleurtje geven. kruid de champignons op smaak met Swinkl boter kruidenmix ,fleur de sel zeezout . Laat alles nu even afkoelen totdat je het makkelijk kunt verwerken. Eventueel in een vergiet om het overtollig vocht kwijt te raken.
  5. Vul de dresseerring met een laagjes puree , een lepeltje champignons en terug een laagje puree bovenop, druk voorzichtig aan.
  6. Neem een bord met bloem, een bord met opgeklopt eiwit en in het derde bord paneermeel of panko, wentel voorzichtig de aardappelkoekjes in de bloem, daarna het eiwit, rol nog even door het paneermeel heen.
  7. Leg de aardappelkoekjes in een schaal of bord en zet 2 tot 4 uur in de ijskast.
  8. Neem een hoge pan,vul de pan met de Swinkl olijfolie baken ,braden en frituren.Vullen, iets boven de dikte van de aardappelkoekjes,en verhit. Frituur de aardappelkoekjes in de pan, bak goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
  9. Serveer de krokante aardappelkoekjes met een lekker stukje vlees, zoals een varkenshaasje, rosbief, kip, enz....

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: frituren- gevulde aardappel-kroket-hoofdgerecht-swinkl-heerlijk-lekker
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing