Aardappelkoekjes met gerookte zalm – Swinkl

Aardappelkoekjes met gerookte zalm

Swinkl Aardappelkoekjes met gerookte zalm

 Aardappelkoekjes met gerookte zalm: Deze hapjes zijn echt om te smullen, daarnaast zijn ze ook nog eens super gezond. Ideale combi dus! Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar deze hapjes zijn zo gemaakt!

 Ingrediënten: voor 14 koekjes met zalm

Bereidingswijze:

  1. Meng de Griekse yoghurt met de olijfolie met citroen, een snufje fleur de sel zeezout en de Swinkl boter kruidenmix in een kom. Meng het geheel tot een homogene massa en breng de romige massa over in een spuitzak, sluit de spuitzak, laat het in de koelkast rusten tot gebruik.
  2. Snijd eerst 4-5 cm aan de onderkant van de groene asperge af, alleen de punten van de groene asperges gebruiken. Was de aspergepunten en kook ongeveer 3-5 minuten afhankelijk van de dikte. Indien de aspergepunten gaar zijn, laat je ze uitlekken en afkoelen in een vergiet.
  3. Rasp de geschilde aardappelen en ui grof, meng het door elkaar en dep met een schone doek zo droog mogelijk.
  4. Meng de rasp van aardappelen en ui in een kom met bloem, de knoflook poeder, doe daar het losgeklopt ei en wat fleur de sel zeezout en zwarte peper bij.
  5. Verhit de olijfolie bakken, braden en frituren in een koekenpan. Pak een eetlepel van het mengsel voor een koekje en druk deze plat in de pan, breng op smaak met een snufje fleur de sel zeezout en zwarte peper. Draai na 3-4 minuten om tot ze goudbruin zijn en de aardappel gaar is. Herhaal dit voor de rest van de koekjes.
  6. Leg de aardappelkoekjes op een bord of plank, verdeel de Griekse yoghurt erover met behulp van de spuitzak.
  7. Snijd een reepje gerookte zalm van 1/2 cm dik en 20 cm lang (hoe langer de reep zalm, hoe voller de roos wordt) en verdeel dit bovenop de Griekse yoghurt, voltooi in het midden met de aspergepunten. Garneer met  een takje dille en serveer.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: voorgerecht-hapje-vis-zalm-tapas-kerst-lekker-heerlijk-swinkl-amuse-aperitiefhapje
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing