Heerlijke Italiaanse amuse in een glaasje – Swinkl

Heerlijke Italiaanse amuse in een glaasje

Swinkl Heerlijke Italiaanse amuse in een glaasje

Met dit fantastische hapje scoor je gegarandeerd tijdens een etentje. Mijn gasten “smeken” altijd om het recept van deze heerlijke amuse in een glaasje.De combinatie van zelfgemaakte pesto, of onze heerlijk tapenades, een laagje zachte witte kaas en zoete tomaatjes on top, is zo puur en smaakvol. Ook nog eens een gerecht dat je geheel van te voren kan voorbereiden.

Ingrediënten: 4-6 personen:

Bereidingswijze:
Stap 1. Pesto basilicum & pecorino kaas

  Stap 2. Hüttenkäse of ricotta of roomkaas
  Breng de Hüttenkäse op smaak met  Swinkl feta kruidenmixfleur de sel zeezout, zwarte peper en een klein beetje olijfolie extra virgin.

  Stap 3. Pomodori saus
  Breng een pan water aan de kook. Kruis de tomaten aan de onderkant in. Dompel onder in het kokend hete water. Spoel ze vervolgens af koud water. Dit is om ervoor te zorgen dat ze niet doorgaren en de schil nog makkelijker loslaat. Vervolgens ontvel je de tomaten. 

  Verwijder de zaadjes van de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  Snipper het sjalotje fijn. Verhit wat olijfolie extra virgin in een pan en bak hierin zachtjes de sjalot.
  Voeg daarna de blokjes tomaat toe en laat het geheel circa 10 minuten zachtjes bakken totdat de tomaat mooi zacht is geworden.
  Breng op smaak met  Swinkl boter kruidenmix en beetje zout. Laat de saus afkoelen.


  Stap 4. Glaasjes vullen
  Neem 4-6 mooie glaasjes waar een aperitiefhapje goed in kan. Zorg ook dat ze van glas zijn, anders zie je de 3 lagen niet.

  Doe onderin het glaasje een bodem pesto. Maak een 2e laag door de hüttenkäse erop te scheppen. Bovenop komt een laagje van de tomatensaus. Strooi hier een beetje versgemalen zwarte peper over en garneer met een blaadje basilicum of geknipte bieslook.

  De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

  Tags:amuse-aperitiefhapje-pesto-swinkl-heerlijk-lekker
  Geef een reactie

  Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing