Bisque van garnalen met mosselen – Swinkl

Bisque van garnalen met mosselen

Swinkl Bisque van garnalen met mosselen

Bisque van garnalen met mosselen: heerlijke vissoep!

Ingrediënten: 6 personen

Bereidingswijze:

  1. Pel de garnalen en bewaar ze in de koeling. Fruit de garnalenschillen met de tomatenpuree in hete olijfolie met knoflook even aan.
  2. Snij intussen de groentes (wortel, prei, ui, bleekselderij) grof  en doe ze bij de garnalenschillen.
  3. Blus af met 1 glas witte wijn en vul met water zodat alles net onder staat. Laat dit ruim een half uur zachtjes sudderen.
  4. Kook intussen de mosselen met een glas witte wijn net gaar, giet af, bewaar de mosselen, voeg kookvocht het bij de garnalensoep.
  5. Doe dit mengsel in een vergiet en vang het vocht op.
  6. Duw met een stevige lepel op de massa zodat al het vocht er uit loopt. Gooi de uitgelekte garnalenmassa weg en zet het vocht weer op het vuur en voeg de visbouillon toe.
  7. Laat even inkoken. Voeg de room toe, laat weer inkoken, roer en voeg gemalen lavas, zwarte peper,  gemberpoeder en gemalen citroengras toe.
  8. Snij het stokbrood in stukken en laat deze in een warme oven roosteren.
  9. Haal de helft van de mosselen uit de schelp. Doe deze met de garnalen in de hete soep. Leg de andere helft van de mossels in 6 borden en giet de hete soep er over heen en stooi de heerlijke swinkl boter kruidenmix om af te maken .
  10. Serveer met de rouille of chili mayonaise en stukken geroosterd stokbrood.

(Rouille of gemalen chili + mayonaise wordt geserveerd op een stukje warm stokbrood bij bouillabaisse of andere vissoepen.)

Tag: soep-soepje-vissoepje-amuse-aperitiefhapje-voorgerecht

 
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing