Coquilles met doperwtenpuree en swinklboter kruidenmix

october 22, 2017

Coquilles met doperwtenpuree en swinklboter kruidenmix

Sint-jacobsvruchten of Coquilles met doperwtenpuree en swinklboter kruidenmix. Culinair genieten van een feestelijke amuse of voorgerechtje, heel gemakkelijk te maken.

Ingrediënten: voor 12 stuks:

Bereidingswijze:

  1. Vul een steelpannetje met een laagje water met een snufje fleur de sel zeezout. breng aan de kook en voeg de doperwten en de blokjes aardappel toe en kook tot ze gaar zijn. Giet af.
  2. Doe de erwten, de munt, de knoflookpoeder, swinkl boter kruidenmix, fleur de sel zeezout en zwarte peper in een blender en pureer tot het glad is. Laten afkoelen.
  3. Met een ronde uitsteekvormpje de puree rondjes drukken en leg op bakpapier.
  4. Borstel de champignons schoon en verwijder vuile resten, bak deze gedurende 5 minuten op een middelhoog vuur.  Dep op keukenpapier.
  5. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  6. Smelt in een pan met antiaanbaklaag de olijfolie extra virgin op middelhoog vuur. Kruid de coquille met wat zwarte peper en bak elke kant 15 seconden in de warme pan.
  7. Leg de coquilles in een braadslee met antiaanbaklaag of giet een scheutje olijfolie extra virgin in de braadslee. Doe dit ook voor de kastanje champions, in een andere braadslee met olijfjolie extra virgin.
  8. Verdeel de puree rondjes over de coquilles. Zet beide braadslee 3 a 4 minuten bovenin de oven op 220 °C.
  9. Serveer en bedruppel met olijfolie met citroen en geniet !

Tags: amuse-aperitiefhapje-vis
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing