Courgette rolletjes met gehakt in puttanesca tomatensaus door Swinkl eu

Courgette rolletjes met gehakt in puttanesca tomatensaus

Swinkl Courgette rolletjes met gehakt in puttanesca tomatensaus

Is het geen plaatje, deze lekkere courgette rolletjes, gevuld met gehakt in puttanesca tomatensaus, heerlijk! Het is echt een bijzonder gerecht, serveer het voor uw gezin, bijzondere gasten of je liefste vrienden. Deze gevulde rolletjes zijn top te maken als hoofdgerecht met gebakken aardappelen of couscous.

Ingrediënten: 4 personen

  Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie bakken en braden in een pan. Doe de ajuin erbij en fruit een paar minuten tot ze glazig zijn. Voeg het gehakt, feta kruidenmixfleur de sel zeezout en zwarte peper erdoor.
  2. Voeg de puttanesca tomatensaus bij de pan met gehakt. Draai het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  3. Snijd de courgette in fijne sliertjes met een mandoline of kaasschaaf. Laat de courgette plakken 20 minuten zweten door ze met zwarte peper en fleur de sel zeezout te bestrooien. Na de 20 minuten dep je ze droog. 
  4. Leg 2-3 sliertjes wat over elkaar en smeer wat gehakt-tomatensaus over de courgette sliertjes, bestrooi er wat gemalen kaas over en rol deze voorzichtig op.
  5. Schenk 3/4 van de puttanesca tomatensaus  in een ovenschotel en plaats dan de courgette rolletjes in de ovenschotel. Lepel tenslotte nog over elk rolletje 1-2 eetlepels puttanesca tomatensaus.
  6. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven van 200 graden. 
  7. Lepel in een mooi bord de puttanesca tomaten saus met gehakt en schep hierboven de courgettebroodjes. Garneer met verse basilicum of vers gedroogde basilicum. 
  8. Deze gevulde rolletjes zijn top te serveren als hoofdgerecht met gebakken aardappelen of couscous
  De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

  Tags: lekker-gezond-groenten-swinkl-lekker-heerlijk-puttanesca tomatensaus-tomatensaus-arrabiatta- groenten-courgette-hoofdgerecht
  Geef een reactie

  Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing