Courgette ovenschotel met tomaat, aardappelen en mozzarella door Swinkl eu

Courgette ovenschotel met tomaat, aardappelen en mozzarella

Swinkl Courgette ovenschotel met tomaat en mozzarella

 Een zalige Courgette schotel met tomaat, aardappelen en mozzarella uit de oven om je vingers bij af te likken. Goed gevuld met aardappelen, courgette, extra smeltende mozzarella, stukjes ajuin en Cherrytomaatjes. In combinatie met kruiden komt de courgette goed tot z’n recht, zoals met de Swinkl boter kruidenmix en de Feta kruidenmix. Lekker met een stukje brood of ga voor ons gehaktbroodje in spekjasje met puttanesca tomatensaus.

Ingrediënten: 4 personen

 Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

  1. Schil de aardappelen. Was de courgette, de aardappelen en snijd ze allebei in dunne plakken en laat de courgette plakken 20 minuten zweten door ze met zwarte peperfleur de sel zeezout te bestrooien. Na de 20 minuten dep je ze droog met keukenpapier en Strooi er flink wat Swinkl boter kruidenmix bovenop. De aardappelschijfjes mogen alsook wat gekruid worden met fleur de sel zeezoutzout.
  2. Snijd de ajuin in flinterdunne ringen. Halveer de Cherrytomaatjes en snijd de mozzarella cucina blok in fijne schijfjes.
  3. Neem een diepe ovenschaal, giet wat  Swinkl olijfolie bakken braden in, leg de plakjes courgette dakpansgewijs om en om met de aardappelschijfjes, mozzarella cucina en de uiringen in de ovenschaal. Druk ze eventueel wat aan.
  4. Indien nodig  nog stukjes Mozzarella cucina tussenleggen zodat de kaas overal een beetje in de courgette en aardappel opgaan. 
  5. Bestrooi met fleur de sel zeezoutzout en Swinkl feta kruiden mix Besprenkel met een beetje Swinkl olijfolie bakken braden.
  6. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de aluminiumfolie en bak de ovenschotel nog eens 10 minuten. Na het einde van de gaartijd de schotel eruit halen, en direct serveren.

Tip: Het heerlijke gehaktbroodje in spekjasje met puttanesca tomatensaus kunt U vinden op onze website. www.swinkl.eu

 De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: mozzarellalekker-groenten-swinkl-lekker-heerlijk-swinkl-bijgerecht- groenten-vegetarisch -courgette-hoofdgerecht
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing