Courgette torentje met gehakt – Swinkl

Courgette torentje met gehakt

Swinkl Courgette torentje met gehakt

Een courgette torentje met gehakt, past uiteraard prima met deze heerlijk Provençaalse saus. Je serveert deze courgette met gehakt eens op een andere manier. Maar ik kan je eerlijk zeggen dat het recept er letterlijk eentje is om je handen bij af te likken! Geniet ervan!

Ingrediënten: 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Maak eerst een Provençaalse saus: Verhit de Swinkl olijfolie bakken en braden in een kookpot en stoof de gesneden ui glazig. Voeg de gesneden paprika's toe en laat 5 minuten stoven op een zacht vuur. Kruiden met zwarte peper en fleur de sel zeezout.
  2. Voeg daarna de puttanesca tomatensaus , verkruimel er het bouillonblokje over en de Swinkl Italiaanse kruidenmix. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. 
  3. Snijd de courgettes in plakken van een centimeter. Smeer de plakken met Swinkl olijfolie bakken en braden aan beide kanten. Leg de courgetteplakken op een bakpapier beklede bakplaat. Strooi er wat fleur de sel zeezout en flink wat Swinkl boter kruidenmix op. Plaats het in een voorverwarmde oven op 200 graden voor zo’n 20 minuten of tot de courgetteplakken zacht zijn geworden.
  4. Doe het gehakt in een kom. Meng met Swinkl feta kruidenmix, Swinkl special mix (vuurbommetje), het ei, wat fleur de sel zeezout en zwarte peper toe. Maak van het gehakt mini hamburgers.
  5. Bak de mini hamburgers met Swinkl olijfolie bakken en braden. Bak voor een paar minuten of tot het gehakt mooi bruin is gekleurd. 
  6. Giet de Provençaalse saus in een ovenschaal. maak torentjes van courgette,  mini hamburger en terug courgette.  Maak het af met een fijn plakje mozzarella en geraspte kaas. Leg het in een voorverwarmde oven op 220 graden voor zo’n 15 minuten of totdat de kaas is gesmolten.

Tip: Met een houten Satéprikker houd je de courgette-hamburger eventueel rechtop in de  oven!

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: hoofdgerecht- groenten-hamburger-groenten-courgette-hoofdgerecht-swinkl-lekker-heerlijk-kruiden-olijfolie

 
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing