Een heerlijke Spaanse zeevruchten paella – Swinkl

Een heerlijke Spaanse zeevruchten paella

Swinkl Een heerlijke Spaanse zeevruchten paella

Een heerlijke Spaanse zeevruchten paella: Eén van de bekendste Spaanse rijstgerechten vindt zijn oorsprong in Valencia. Paella wordt in de pan gemaakt, vandaar de naam. Want pan betekent in het Latijn patella. Paella maak je van paella rijst, rijst dat het vocht goed opneemt. De gele kleur komt door de saffraan. Heerlijke gevulde paella met scampi's, inktvis, venusschelpen en mosselen en je maakt het af met langoustines erop.

Ingrediënten: 4 personen

 Bereidingswijze:

  1. Bak eerst kort de scampi's en de inktvisringen met een scheutje Swinkl olijfolie bakken en braden. Kruiden met Swinkl boter kruidenmix, zwarte peper en fleur de sel zeezout. Haal uit de pan en laat rusten.
  2. Verhit de Swinkl olijfolie bakken en braden in een grote, diepe koekenpan, paella pan of wok en bak de ui, knoflook en paprika een paar minuutjes op laag vuur. Doe de rijst erbij en bak die al omscheppend eventjes zodat de korrels glazig worden.
  3. Schenk de wijn erbij en laat het inkoken. Voeg dan de Swinkl saffraan poeder en Swinkl curry toe. Voeg in delen de vis bouillon toe en laat de paella in zo’n 15 minuten gaar worden. Schep af en toe om.
  4. Voeg de doperwten en de tomaten blokjes toe en verwarm alles nog 10 minuten op laag vuur; schep weer af en toe om.
  5. Als al het vocht bijna is opgenomen zet je het vuur laag leg scampi's , de inktvisringen, de langoustines, venusschelpen en mosselen erop. Proef of de rijst al bijna zacht is. Zo niet, voeg een klein beetje water toe.
  6. Strooi de vers gedroogde peterselie over de paella, zet de pan op tafel en serveer met partjes citroen.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

 Tags: paella rijst-rijst-paella-scampi's-mosselen-venusschelpen-inktvisringen-hele langoustines-lekker-heerlijk-Swinkl-kerst-nieuwjaar
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing