Eendenborstfilets met honing en kaneel – Swinkl

Eendenborstfilets met honing en kaneel

Swinkl Eendenborstfilets met honing en kaneel

Eendenborst met honing en kaneel. Het is echter niet moeilijk te bereiden, dus geniet ook gewoon doordeweeks van een heerlijk stuk eendenborst!

Ingrediënten: 2 personen

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de knolselderij en de aardappelen. Snijd ze vervolgens in blokjes van 3 cm.
  2. Kook de blokjes in water, met wat zout, in ongeveer 20 minuten gaar. Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen, melk, olijfolie extra virgin en knolselderij tot puree. Breng het op smaak met gemalen foelie en wat zwarte peper en fleur de sel zeezout.
  3. Snijd ondertussen de velkant van de eendenborsten kruislings in, zodat er een ruitjespatroon ontstaat. Verhit een koekenpan (zonder olie of boter) en bak de eend 5 min op de velkant op middelhoog vuur. Draai de eend vervolgens om en bak deze nog één minuut.
  4. Leg de eendenborsten vervolgens, met de velkant naar boven, in een ovenschaal. Verdeel de wilde bloemen honing en gemalen kaneel erover. Pers één sinaasappel en schenk het sap over de eend samen met de vijgen dadel azijn. De andere sinaasappel snijd je in schijfjes en leg je bovenop de eend. Bak het geheel voor ongeveer 10 minuten in de oven
  5. Wanneer je de eend uit de oven haalt, laat je deze nog even rusten (5 minuten). Doe dit onder een deksel of aluminiumfolie. Snijd de eend vervolgens in plakken verdeel het over de borden. Serveer de aardappelpuree erbij.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: hoofdgerecht-vlees-eendeborstfilets eend-swinkl-lekker-heerlijk
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing