Franse uiensoep door Swinkl eu

Franse uiensoep

Swinkl Franse uiensoep

Franse uiensoep, een waanzinnig lekkere soep bomvol smaak met ingrediënten zoals de Swinkl boter kruidenmix  en de Swinkl feta kruidenmix. Deze Franse uiensoep is helemaal niet zo moeilijk om te maken, je hebt er alleen wat geduld voor nodig omdat het eventjes duurt voor de uien lekker gekarameliseerd zijn. De gekarameliseerde uien met honing geven een zoete rijke smaak aan de soep en de hartige stukjes stokbrood met gegrilde kaas maken er helemaal een feestje van. 

Ingrediënten: 4 personen 

Bereidingswijze:
  1. Smelt de boter samen met de olijfolie bakken en braden in een grote  soeppan. Voeg de fijngesneden reepjes ajuin toe, voeg een goede snuf fleur de sel zeezout en 2 eetlepels rozemarijn honing toe. Roer alles goed door elkaar, doe het deksel op de pan en laat de ajuin 20- 25 minuten op een zacht vuur garen. 
  2. Roer de uien elke paar minuten door, voeg halverwege de Swinkl boter kruidenmix en de feta kruidenmix toe.
  3. Roe en indien de uien mooi bruin, zacht en gekarameliseerd zijn, zijn ze goed, want dit geeft juist die extra smaak aan je soep.
  4. Voeg de wijn toe en zet het vuur wat hoger, schraap de aanbaksels los van de bodem van de pan en roer tot ongeveer de helft van de wijn verdampt is.
  5. Voeg daarna de rundvleesbouillon toe en laat nog eens 30 minuten op laag vuur pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe even. Proef en breng de soep op smaak met fleur de sel zeezout en zwarte peper.
  6. Verwarm de grill van de oven voor op 200 graden.
  7. Snijd een paar sneetjes stokbrood en rasp de Gruyère kaas.
  8. Schep de soep in vuurvaste kommen en leg op elke kom soep een plakje stokbrood.
  9. Verdeel een laagje geraspte kaas over de kommen en zet ze een paar minuten onder de hete grill tot de kaas mooi gesmolten is en een korstje heeft.
  10. Werk eventueel nog af met wat vers gedroogde tijm en voorzie eventueel bij elke kommetje nog een stukje kaasbrood. Serveer onmiddellijk.
De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: soep-soepje-voorgerecht-hoofdgerecht-swinkl-heerlijk-lekker-uiensoep-Franse uiensoep-honing-tijm-Gruyère kaas.
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing