Gebakken aardappelen met spinazie door Gino Descamps

Gebakken aardappelen met spinazie

Swinkl Gebakken aardappelen met spinazie

Gebakken aardappelen met spinazie, eenvoudige en gezond receptje. Serveer de krokante aardappelen samen met de spinazie erdoor, een gerecht dat bijvoorbeeld lekker smaakt bij gebakken roodbaars, kabeljauwfilet of zelf met een mooi stukje zalm.

Ingrediënten: 2 personen

Bereidingswijze:

  1. Spoel de spinazie grondig in koud water.
  2. Blancheer vervolgens de spinazie heel kort in een bodempje (ongeveer 250 ml) kokend water onder deksel. Wacht enkele minuutjes en je zal zien dat de spinazie geslonken is tot onder het waterniveau.
  3. Giet het water af en vang de spinazie op in een zeef. Spoel af onder koud stromend water en nijp de spinazie nu plat met je handen zodat het overtollige water er uit sijpelt.
  4. Hak de spinazie grof, stoof aan met olijfolie met knoflook en kruid af met Swinkl boter kruidenmix, gemberpoeder, gemalen foelie en fleur de sel zeezout.
  5. Verhit olijfolie baken, braden en frituren in een pan, voeg de aardappels toe, kruid met curry, Swinkl special mix (vuurbommetje), zwarte peper en fleur de sel zeezout. Roerbak tot de aardappels licht geroosterd zijn.
  6. Serveer de krokante aardappelen samen met de spinazie erdoor, een gerecht dat bijvoorbeeld lekker smaakt bij gebakken roodbaars, kabeljauwfilet of zelf met een mooi stukje zalm.
De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: aardappel- groenten-spinazie-gezond-makkelijk-swinkl-lekker-heerlijk-krokant-winterkost
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing