Gebakken porcini paddenstoelen met ui door Swinkl eu

Gebakken porcini paddenstoelen met ui

Swinkl Gebakken porcini paddenstoelen met ui

Gebakken porcini paddenstoelen met ui: In de Italiaanse keuken heten ze porcini paddenstoelen en in bij ons, eekhoorntjesbrood. Je kunt deze champignons serveren als voorgerecht op een bedje van sla of als bijgerecht. Eekhoorntjesbrood past prachtig bij onder andere: Pasta, Kip, Kalfsvlees, Rundvlees, Varkensvlees, Pompoen, Knolselderij, Pastinaak, andere Paddenstoelen, Asperges (groen en wit), Cocquilles en rijst.

Ingrediënten: 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Gebakken eekhoorntjesboord: maak je ze voorzichtig schoon met een vochtig vel keukenpapier en snij je het uiteinde van het steeltje af. Snij ze nu doormidden en vervolgens in plakken die zo dik mogelijk zijn. Maak ze niet te dun, want dan kan de paddenstoel breken.
  2. Pel de ui en snij fijne blokjes.
  3. Verhit de olijfolie bakken en braden  in een grote gietijzeren pan op hoog vuur.
  4. Voeg de gesneden ui toe en bak deze glazig. Voeg daarna het eekhoorntjesbrood toe, bak al roerend ± 3 tal minuten goudbruin. 
  5. Voeg de  citroenazijn, de Swinkl Italiaanse kruidenmix, de Swinkl boter kruidenmix  en kruid verder met wat fleur de sel zeezout en zwarte peper
  6. Garneer nog even met verse peterselie of vers gedroogde peterselie

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: champignons- bakken en braden-swinkl-heerlijk-bijgerecht-koolhydraadarm-lekker-gezond-groenten- eekhoorntjesbrood-porcini 
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing