Gebakken Sint -jakobsvruchten met asperges en roomsaus – Swinkl

Gebakken Sint -jakobsvruchten met asperges en roomsaus

Swinkl Gebakken Sint -jakobsvruchten met asperges en roomsaus

Heerlijke witte asperges, krokante sint-jakobsschelpen met zachte puree en een heerlijk roomsausje. Een luxe traktatie voor jou (en je gasten). Puur genieten!

Ingrediënten: 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Bereid eerst een klassieke aardappelpuree : aardappelen garen, afgieten, pletten, mengen met melk - eidooier - boter en op smaak brengen met zwarte peper, fleur de sel zeezout en gemalen foelie.
  2. Voor de saus: Meng de sjalotten met de citroen azijn, gemberpoeder, wijn en fumet. Laat inkoken tot de helft. Voeg de room en de swinkl feta kruidenmix toe en laat opnieuw inkoken. Breng op smaak met zwarte peper en fleur de sel zeezout.
  3. Snijd de asperges eerst op gewenste lengte en kook ze beetgaar in ruim kokend gezouten water. Witte mini asperges hoef je niet te schillen en zijn direct klaar om te koken.
  4. Halveer de Sint-sint-jacobsvruchten  en kruid met curry en zwarte peper.  Schroei ze heel kort langs elke kant aan in hete olijfolie met citroen en olijfolie met knoflook, één minuut per zijde volstaat.
  5. Schik een rij asperges naast elkaar op een bord. Verdeel 3 sint-sint-jacobsvruchten  in het midden en lepel warme puree op, leg terug een sint-jacobsvruchten op.
  6. Lepel er de roomsaus rond en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie of vers gedroogde peterselie.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: witte asperges-vis-sint-jacobsnoten-coquilles-sint-jacobsvruchten -amuse-aperitiefhapje-tapas-voorgerechtje-hoofdgerecht- sint jakobsschelpen-swinkl-heerlijk-lekker-vis
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing