Gebakken visfilets met honing-limoensaus – Swinkl

Gebakken visfilets met honing-limoensaus

Swinkl  Gebakken visfilets met honing-limoensaus

Met deze gebakken visfilets met honing-limoensaus is het bewijs dat het niet moeilijk hoeft te zijn. Kies voor vissen die niet te snel uit elkaar vallen, zoals roodbaars,koolvis,zeebaars, zeeduivel. Een heerlijk gerechtje, snel te maken en koolhydraatarm, voedzaam en ook nog eens lekker licht.

Ingrediënten: 2 personen

 Bereidingswijze:

  1. Kruid de visfilet met fleur de sel en zwarte peper, alleen de zijde zonder vel. Wentel de visfilets door bloem, schud het teveel eraf. Hak de ajuin en sjalot fijn. Snijd de lente-ui in ringetjes. Snijd de puntpaprika’s door de lengte doormidden en verwijder de zaadjes, zaadlijsten en snijd het in julienne.       
  2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, voeg olijfolie met citroen toe. Leg de visfilets met de velkant naar beneden in de pan, bak totdat het vel mooi goudbruin is. Keer de filets om, bak 2-3 minuten. Neem de visfilets uit de pan, houd warm.
  3. Voeg nog een scheutje olijfolie met chili toe in dezelfde pan en bak de ajuin, sjalot puntpaprika en voeg de visbouillon, gemberpoeder en Swinkl special mix(vuurbommetje) toe. Breng aan de kook. Voeg de Swinkl oranjebloesem honing toe, roer door. Zet het vuur lager en laat de saus wat indikken totdat hij stroopachtig wordt. 
  4. Voeg de lente-ui en de Swinkl boter kruidenmix toe, pers de limoen uit boven de pan en breng het geheel op smaak met zwarte peper. Proef of de smaken in balans zijn, voeg zo nodig wat limoensap, oranje bloesem honing of fleur de sel zeezout toe. Leg de vis op warme borden en schenk er de  saus over, lepel er enkele Swinkl citroen fruitparels overheen, heerlijk!

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: witte-zeevisfilets- roodbaars- zeebaars- victoriabaars- koolvis-visfilet-gember-fruitparels-heerlijk-lekker-swinkl-overheerlijk
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing