Gebakken zalm met spinazie door Gino Descamps

Gebakken zalm met spinazie

Swinkl Gebakken zalm met spinazie

Een stukje zalm is altijd een goed idee, dit is een overheerlijke gebakken zalm met een  verrukkelijke spinazie roomsaus. Heel lekker met gekookte rijst of pasta. Serveer deze gebakken zalm met een stukje stokbrood dat je lekker in de spinazie roomsaus kan dippen.

 Ingrediënten: 2 personen

 Bereidingswijze:

 1. Doe olijfolie met citroen en olijfolie met chili in een kommetje alsook de Swinkl feta kruidenmix, kruid met zwarte peper en fleur de sel zeezout.

 2. Marineer de verse zalm in met het mengsel. Zorg dat het mengsel goed ingesmeerd is. Zo neemt het overal de smaak goed op van alle kruiden van de Swinkl Feta kruidenmix. Zet even opzij.

 3. Was de spinazie grondig, laat uitlekken en verwijder de dikke nerf.
 4. Kook de spinazie (zachtjes) 3 minuten. Giet daarna af en druk er het overtollige vocht uit. Zeef de bloem en los ze op in de room.
 5. Stoof de spinazie 2 minuten aan in olijfolie bakken en braden, al omscheppend ca. 2 minuten roerbakken. 
 6. Voeg de room toe en kruid met gemberpoeder, zwarte peper, fleur de sel zeezout en gemalen foelie. Laat 5 minuten pruttelen.
 7. Verhit roomboter in antikleefpan. Neem de zalm, verwijder de overtollige marinade en leg de zalm in de pan. Bak gedurende 3-5 minuten aan één kant en nog eens 3 minuten aan de andere kant. Opgelet aanvankelijk van de dikte van de zalm, iets langer of korter bakken!

 8. Schik eerst de warme room-spinazie op het bord. Leg de gebakken vis op het bedje van spinazie. garneer met dille en enkele stukjes tomaten blokjes.

  De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

  Tags:snel klaar -budgetvriendelijk-makkelijk-hoofdgrecht-koolhydraadarm-vis-vis schaal en shelpdieren-visgerechtje-voorgerecht-hoofdgerecht-lekker-heerlijk-swinkl-spinazie
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing