Gegrilde courgette rolletjes door Swinkl eu

Gegrilde courgette rolletjes

Swinkl Gegrilde  courgette rolletjes

Gegrilde  courgette rolletjes: We vullen ze met pesto basilicum & pecorino kaas, mozzarella, cherrytomaatjes en rucola. Ook besprenkelen we ze met onze zachte extra virgin olijfolie en wat frambozen azijn voor wat extra smaak. Een heerlijke groenten tapas of gemakkelijk groenten gerechtje voor bij de BBQ. Even inwikkelen in een folie en 4 minuutjes bakken op de BBQ, lauw/ warm zijn ze heel lekkerst!
Ingrediënten: voor 8 courgette rolletjes

Bereidingswijze:

  1. Snijd de courgette in dunne plakken met een mandoline of kaasschaaf. Laat de courgette plakken 20 minuten zweten door ze met zwarte peper en fleur de sel zeezout te bestrooien. Na de 20 minuten dep je ze droog. Is de courgette rol vrij breed dan kan je hem ook doormidden snijden.
  2. Snijd ondertussen de Cherrytomaatjes en de mozzarella in plakken.
  3. Bestrijk de courgette plakken met Swinkl olijfolie bakken braden. Grill ze in een grillpan tot er mooie bruine strepen te zien zijn. Haal ze uit de pan, plaats ze op een vel keukenpapier en dep ze weer droog.
  4. Smeer één kant van de courgette in met de pesto basilicum & pecorino kaas. Leg aan het begin van de courgette een plakje mozzarella, wat rucola en verdeel een paar Cherrytomaatjes. Rol de courgette op en laat uit beide kanten een beetje Rucola uitsteken.
  5. Gril de courgette rolletjes 2 a 3 minuten. 
  6. Leg ze op een mooi bord, besprenkel met onze zachte extra virgin olijfolie, frambozen azijn over de rolletjes.
De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags:hapje-amuse-aperitiefhapje-koolhydraadarm-lekker-gezond-groenten-swinkl-lekker-heerlijk-swinkl-bijgerecht- groenten-vegetarisch-amuse-groenten-pesto-courgette-hoofdgerecht
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing