Gegrilde kreeft met gesmolten boter – Swinkl

Gegrilde kreeft met gesmolten boter

Swinkl Gegrilde kreeft met gesmolten boter

Gegrilde kreeft met gesmolten boter

Ingrediënten: 2 personen

Voor de tomaten:

Voor de afwerking:
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 90 °C. Breng water aan de kook. Kerf een kruisje in de onderkant van de tomaten. Blancheer ze 10 seconden in het kokende water.

Koel ze 1 minuut af in ijswater en ontvel. Snijd ze in vier en haal het hartje en de pitjes eruit. Verdeel de partjes over een bakplaat, besprenkel met olijfolie extra virgin en voeg de aromaten (knoflookpoeder, tijm en laurierblad gemalen) toe met peper, lavas gemalen en gesmolten rozemarijn honing.

Droog ze 2 à 3 uur in de voorverwarmde oven met de ovendeur op een kier.

Kook de kreeft:
Doe water in een ruime pot en breng aan de kook. Dompel de kreeften 30 seconden onder in het water.
Leg ze op de buik en snijd ze in de lengte middendoor van borst naar kop. Haal de poten van de kreeft en leg apart. Verwijder de maagzak en het darmkanaal voorzichtig met een lepel.
Neem de poten er weer bij. Breek de schalen van de scharen met de ommezijde van de snijkant van een zwaar mes. Hak de scharen in twee stukken. Leg de gehalveerde kreeften op hun schaal in een beboterde schotel naast elkaar.

Werk af:
Voeg de gekonfijte tomaatjes toe. Meng het kruidenmengsel Italiaanse kruidenmix en feta kruidenmix en strooi ze over de kreeft. Leg de schalen en scharen in de schotel.
Breng het geheel op smaak met peper en gemalen lavas.  Verdeel de boterblokjes over de schaal.Plaats het geheel 8 minuten onder de grill. Arroseer om de 2 minuten met de gesmolten boter.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: vis-kreeft-heerlijk-swinkl-lekker-kerst-nieuwjaar-feest
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing