Gegrilde paprika gevuld met pesto, spek en mozzarella door Nathalie Sonneville

Gegrilde paprika gevuld met pesto, spek en mozzarella

Swinkl Gegrilde paprika gevuld met pesto, spek en mozzarella

Lekker kleurrijk bijgerechtje voor de zomerse maaltijd. Dit gerechtje kan je grillen in de oven maar kan in de zomer ook goed op de BBQ. Een velletje aluminium folie eronder en lekker laten bakken.  Deze zalige puntpaprika's barstensvol Zuiderse smaken moet je echt eens proberen!

Ingrediënten : 2 personen

 Bereidingswijze:

 Verwarm de oven voor op 180°C.

  1. Was de paprika’s en hak het kroosje van de puntpaprika. Snijd de puntpaprika’s over de lengte door de helft. Verwijder de pitjes en leg de paprika’s in een ingevette (olijfolie bakken en braden) ovenschaal.
  2. Hak de rode ajuinen in fijne schijfjes en Snijd de kersttomaatjes in stukjes.
  3. Verhit de Swinkl extra virgin olijfolie bakken en braden in een braadpan en stoof de ajuinen glazig. Voeg knoflookpoeder toe en bak tot het lichtbruin kleurt. 
  4. Neem de ovenschaal, vul de paprika, leg eerst een laagje met de pesto rosso , vul met het ajuin mengsel en lepel er de stukjes tomaat over. Kruid goed af met fleur de sel zeezout en zwarte peper.
  5. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en en verdeel over de gevulde paprika’s. Plaats de ovenschaal voor ± 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Was ondertussen de sla en snipper ze fijn
  7. Haal de paprika’s uit de oven en garneer met de sla.
De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: groenten-vegie-vegetarisch--groentegerecht-ovenschotel-oven-ovengerecht-stoofschotel-paprika-pesto-swinkl-heerlijk-lekker.
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing