Gegrilde zalm met witte wijnsaus – Swinkl

Gegrilde zalm met witte wijnsaus

Swinkl Gegrilde zalm met witte wijnsaus

Een zalmrecept in een heerlijk witte wijnsaus. Dit gerecht is perfect voor elke feestelijke gebeurtenis. De vis is zeer mals, sappig en dit gerecht is heel eenvoudig om te maken.

Ingrediënten: 2 personen

Bereidingswijze:

  1. Versnipper de sjalot. stoof ze even aan in de pan.
  2. Blus met de wijn en visfumet, laat inkoken tot ongeveer de helft, doe er de knoflook peterselie mosterd en de room bij.
  3. Kruiden met knoflookpoeder,citroengrasgemberpoeder,   fleur de sel zeezout en de zwarte peperLaat de saus opnieuw inkoken tot hij iets dikker wordt.
  4. Laat een grillpan goed heet worden.
  5. Bestrooi de stukken zalmfilets met olijfolie citroen, kruid de zalmfilets met zwarte peper en fleur de sel zeezout
  6. Leg de zalmfilets op de hete grillpan (ook een gewone koekenpan voldoet) en grill ongeveer tussen de 3 minuten a 5 minuten per kant. De binnenkant moet nog een beetje rose zijn. Kijk dus goed naar de kleur van je vis.
  7. Schep de wijnsaus op de warme borden en leg de zalmfilet erin en overgiet nog met een beetje saus. Versier met vers gedroogde peterselie en kruid lichtjes met een beetje zwarte peper.
  8. Dien op met bijgerechten naar keuze, bijvoorbeeld gebakken aardappel met sperzieboontjes, broccoli, of spinazie.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: hoofdgerecht-voorgerecht-vis-vischotel-ovenschotel-lekker-heerlijk-swinkl-vispotje- hoofdgerecht-voorgerecht-vis-schaal en schelpdieren-vispannetje-zalmGeef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing