Gehaktballen met olijven en ei in tomatensaus – Swinkl

Gehaktballen met olijven en ei in tomatensaus

Swinkl Gehaktballen met olijven en ei in tomatensaus

Gehaktballen met olijven en ei in tomatensaus maak je klaar in de hapjespan of tajine. Het kan allebei. Het is een fijn recept voor een doordeweekse avond en echt lekker met vers brood, Frans stokbrood of met rijst.

 Ingrediënten: 3-4 personen

Bereidingswijze:

  1. Doe het gehakt in een mengkom en voeg hier de Swinkl feta kruidenmix, kurkuma, gemberpoeder, fleur de sel zeezout en zwarte peper.
  2. Kneed alles goed door elkaar en rol balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpongbal. Leg ze naast elkaar op een bord.
  3. Voor het maken van de saus nemen we een hapjespan, verhit de olijfolie met basilicum, fruit de ui en voeg de puttanesca tomatensaus met olijven en kappertjes toe, kruiden met vers gedroogde peterselie, curry, zwarte peper en fleur de sel zeezout. Laat zachtjes pruttelen en roer af en toe door.
  4. Verhit olijfolie met rozemarijn in een koekenpan en braad daarin de gehaktballetjes, de balletjes draaien zodat ze gelijkmatig bruin worden. Ze moeten van binnen roze blijven. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg de gehaktballetjes in de saus en laat circa 5 minuten sudderen.
  5. Breek de eieren boven de saus en laat het eiwit stollen. Bestrooi nog met de vers gedroogde peterselie, sumak en leg de Franse olijvenmix provencaals of de pikante olijvenmix ertussen. Serveer direct.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt hier aankopen:

 Tags:Tajine-hoofdgerecht-lam-Marokkaans-lekker-heerlijk-Swinkl-stoofschotel-eieren-olijven-gerechtjes
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing