Gevulde aardappel met framboos pearls en grijze garnalen

september 30, 2018

Gevulde aardappel met framboos pearls en grijze garnalen

Een overheerlijke gevulde aardappel met garnalen en framboos pearls, een elegante manier om gerechten te versieren, waardoor ze ook een heerlijke smaak krijgen.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 160°C.
 2. Breek de eitjes en scheid het eigeel van elkaar,  ieder eiwit houd je in apart kommetje, het eigeel mag samen.
 3. Kies een hoge kookpot om het eiwit te pocheren (garen in vocht dat onder het kookpunt blijft). Hoe hoger de pot, hoe makkelijker je resultaat krijgt.
  Voeg een royale scheut azijn toe tot je het zuur in het water proeft. De azijn zorgt ervoor dat het eiwit straks beter stolt.
  Zet het vuur zachter en hou het water net onder het kookpunt. Roer met een lepel of een garde in het water tot er een draaikolk ontstaat.
  Je kan meerdere eiwit tegelijk pocheren, maar wie op veilig speelt doet het één voor één. Vis het gepocheerde eiwit voorzichtig op met een schuimspaan, zodat het water weglekt. Snij eventueel losse flapjes eiwit weg.
 4. Boen de aardappel goed schoon, wikkel ze elk in aluminiumpapier en laat ze 45 minuten garen in de oven.
 5. Laat ze goed afkoelen en snij ze in de lengte in tweeën. Hol ze met behulp van een lepeltje uit. Doe het aardappelkruim in een kom en meng met 1 eetlepel olijfolie met basilicum en 1 eetlepel olijfolie met citroen, peper, zout, bieslook en melk.
 6. Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze in een pan met 1 eetlepel boter kort aan. Voeg dan de witte wijn toe en laat die tot de helft inkoken. Klop hier vervolgens de room onder, laat de saus wat indikken. 
 7. Voeg de garnalen toe aan de aardappelvulling, en vul de uitgeholde aardappel hier opnieuw mee. Schep het gestolde eiwit op de garnalen en werk af met de swinkl framboos pearls.
 8. Voeg op het laatst eigeel toe aan de saus , laat niet meer inkoken.
 9. Tip: Swinkl Pearls brengen een krokante twist in dit gerecht. In vergelijking met kaviaar zijn de parels van di Modena luxe bolletjes met fris sap die openbarsten in de mond. Maar ook de granaat pearls of blueberry pearls, of pearls van balsamico azijn passen erbij.

Tags:hapje-amuse-koolhydraadarm-: aardappelen-ovengerecht-aardappel recept-hoofdgerecht-perals-smaakazijn-parels van azijn-fruitparels-lekker-heerlijk-swinkl
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing

Sale

Unavailable

Sold Out