Gevulde tomaten met gehakt, mozzarella en pesto – Swinkl

Gevulde tomaten met gehakt, mozzarella en pesto

Swinkl Gevulde tomaten met gehakt, mozzarella en pesto

Het is zo simpel, en zo lekker. Gevulde tomaten met gehakt, mozzarella en pesto. Een topgerechtje! Deze lekkernij is heerlijk als hoofdgerecht, serveer met gebakken aardappelen of krokant gebakken frietjes.

Ingrediënten: 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de bovenkant van de tomaten, hou het hoedje apart en schep de tomatenpulp uit met een kleine lepel. Bestrooi de binnenkant van de uitgeholde tomaten met fleur de sel zeezout en zwarte peper en zet ze omgekeerd weg.
  3. Neem een kom en meng het gehakt met de rode fijngesnipperde ui, 6-8 eetlepels pesto basilicum & pecorino kaas en de Swinkl special mix (vuurbommetje). Breng op smaak met fleur de sel zeezout en zwarte peper, meng alles goed door elkaar.
  4. Vul de tomaten met het gehaktmengsel en lepel nog wat extra pesto basilicum overheen. Zet de tomaten met bakpapier in een ovenschaal of met swinkl olijfolie ingevette ovenschaal, leg een plakje mozzarella op elke tomaat.
  5. Verminder de oven naar 180 graden.
  6. Zet de ovenschaal met de tomaten, circa 45 minuten in de oven. Zet de dekseltjes er de laatste 10 minuten op. Serveer met  gebakken aardappelen of krokant gebakken frietjes.
De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: groenten -ovenschotel-oven-ovengerecht-lekker-heerlijk-swinkl-hoofdgerecht-oven-ovengerecht-swinkl-lekker-heerlijk-tomaten-tomaat-pesto-kruiden-olijfolie
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing