Gezond slaatje met heerlijke dressings

october 27, 2018

Gezond slaatje met heerlijke dressings

Gezond slaatje met heerlijke dressings. Dressing is de saus waarmee je sla op smaak brengt en kan je goed van te voren klaar maken. Zo kun je ook proeven of de smaak goed is.
Belangrijk: meng de dressing pas vlak voordat je gaat eten door de sla.

Dressing 1: heerlijke en simpel

 1. De verhouding olijfolie/smaakazijn is ongeveer 3:1, dus 3 lepels olijfolie extra virgin en een lepel tomaat basilicum azijn of een lepel mango azijn. Simpel en heerlijk

Dressing 2: een klassieke dressing 

 1. Meng de knoflook peterselie mosterd en de cider azijn in een kom.
 2. Schenk de olijfolie extra virgin erbij en roer met de garde tot je een gebonden dressing krijgt.
 3. Kruid de slasaus met wat zwarte peper en een beetje fleur de sel zeezout.

Dressing 3: De perfecte saladedressing in 3 eenvoudige stappen!

 • Een goede dressing bestaat uit olijfolie en een zuur  zoals azijn , doorgaans in een verhouding van 3 delen olie op 1 deel zuur. Die combinatie kan je vervolgens aanvullen met allerlei extra’s.
 1. De olie Extra vergin olijfolie gëinfuseerd met een smaakolijfolie zoals olijfolie met basilicum of probeer ook eens olijfolie met chili. Keus genoeg dus ..maar gebruik deze soorten olie echt met mate.
  -Relatief smaakloze olies zoals slaolie, arachideolie, maïsolie… kunnen natuurlijk ook, maar voegen geen of amper smaak toe aan de dressing.
 2. De azijn: Ook op vlak van zuur is er ruime keuze, maar ook hier geldt: hoe smaakvoller hoe beter. rode wijnazijn, balsamicoazijn en azijn met een smaakje, zoals frambozen azijn, mango azijn, probeer eens  aardbeien azijn of granaatappel azijn en natuurlijk ook de tomaatbasilcumazijn.
  -Natuurazijn doet het doorgaans minder goed, wegens nogal sterk van smaak en weinig subtiel.
De extra's: Als de olijfolie en azijn/smaakazijn er zijn, wordt het pas echt interessant en kan vanalles toegevoegd worden aan de dressing.
The sky is the limit:

Tags, salade- vinaigrette-dressings-gezondslaatje-salades-koolhydraadarm
  Geef een reactie

  Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing

  Sale

  Unavailable

  Sold Out