Grieks gehaktbrood met Provençaalse saus door Nathalie Sonneville

Grieks gehaktbrood met Provençaalse saus

Swinkl Grieks gehaktbrood met Provençaalse saus

Grieks gehaktbrood met  Provençaalse saus: Een heerlijke saus vol groenten. Heerlijk gewoon en super simpel om te maken, een ideaal doordeweeks gerechtje waar zowel groot als klein van zullen smullen! Serveer er lekkere aardappeltjes en een Griekse salade bij en klaar is je maaltijd.

Ingrediënten: 4 personen

Voor de Provençaalse saus:

Voor het gehaktbrood:

Bereidingswijze:

  1. Maak eerst een Provençaalse saus: Verhit de Swinkl olijfolie bakken en braden in een kookpot en stoof de gesneden ui glazig. Voeg de gesneden paprika's toe en laat 5 minuten stoven op een zacht vuur. Kruiden met zwarte peper en fleur de sel zeezout.
  2. Voeg daarna de puttanesca tomatensaus , verkruimel er het bouillonblokje over en de Swinkl Italiaanse kruidenmix. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. 
  3. Voor het gehakybrood: Meng in een grote kom het gehakt met de fijngesnipperde ui, knoflook poeder, rode paprika, fijngesnipperde olijven, verkruimelde feta, Swinkl Italiaanse kruidenmix, Parmezaanse kaas, paneermeel en meng er tot slot nog het ei en de knoflook peterselie mosterd door heen. 
  4. Meng dat goed door elkaar en breng op smaak met fleur de sel zeezout en zwarte peper.
  5. Vorm een redelijk plat gehaktbrood van het gehakt. Neem een ovenschaal, doe er een flinke scheut Swinkl olijfolie bakken en braden bij en bak het gehaktbrood 30 minuten in de voorverwarmde oven van 180 ºC.
  6. Haal het gehaktbrood uit de oven en laat 5 minuten rusten. Snijd het vleesbrood in plakken en serveer met de Provençaalse saus

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags:  gehakt-hoofdgerecht-gehakt- hoofdgerecht-ovengerecht-oven-ovenschotel-swinkl- heerlijk-lekker-provencalse saus
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing