Groene kool wrap met ui en mosterdsaus door Swinkl eu

Groene kool wrap met ui en mosterdsaus

Swinkl Groene kool wrap met ui en mosterdsaus

Een lekker feestelijk groentegerechtje: Groene kool wrap met ui en mosterdsausJe kan de savooikool ook perfect rauw gebruiken of je kunt ervoor kiezen je kool 2 minuutjes te blancheren om de bladeren wat zachter te maken. Heerlijk met een mals stukje varkensvlees, een varkenshaasje is de ideale partner voor deze groene kool wrap met ui en mosterdsaus.

Ingrediënten: Voor 4 wraps

Bereidingswijze:

  1. Verwijder voorzichtig de bladeren van de kool, was en droog deze. Dit zal de  wrap vormen. Daarna dompel je ze ± 2 minuten onder in een pan met heet water, zodat de koolbladeren een beetje garen. Verwijder het hart van de kool. 
  2. Leg de bladeren op een bord. Borstel de randen van de bladen met frambozen azijn.
  3. Voor de mosterdsaus: Doe de room in een steelpan samen met het groentebouillontablet. Laat 3 minuten inkoken op middelhoog vuur.
  4. Voeg de Swinkl boter kruidenmix en cider azijn mosterd toe en warm 2 minuten mee. Roer de bieslook erdoor. Proef en indien nodig voeg wat fleur de sel zeezout en zwarte peper toe.
  5. Snijd de uien in ringen. Met een kwastje besmeer je hartelijk de uien met olijfolie bakken en braden.
  6. Mix de rozemarijn honing en vijgen dadel azijn en besmeer  de bovenkant van de uien.
  7. Verwarm een grillpan en bak de uien hier in. Laat de uien zachtjes bakken en draai ze om. Besmeer ze nog een keer. Grill tot dat ze gaan karamelliseren, besmeer eventueel  nogmaals met de de mix van wilde bloemen honing en vijgen dadel azijn
  8. Houd er rekening mee dat het wat tijd vraagt om het gewenste resultaat te verkrijgen    
  9. Verdeel de gekarameliseerde uien over de kool wrap en overgiet er de mosterdsaus over.
De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags:hoofdgerecht-koolhydraadarm-lekker-gezond-groenten-swinkl-lekker-heerlijk-swinkl-witte kool-groene kool-groentegerecht
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing