Italiaans gehaktbroodje in spekjasje met puttanesca tomatensaus door Swinkl eu

Italiaans gehaktbroodje in spekjasje met puttanesca tomatensaus

Swinkl Italiaans gehaktbroodje in spekjasje

Deze versie van Italiaans gehaktbroodje in spekjasje met puttanesca tomatensaus blijft een topper! Geniet samen van een bourgondisch diner van een gehaktbroodje vol smaak. Dit luxe gehaktbrood is er een met een gouden randje: het krijgt een krokant laagje doordat je het wikkelt in spek. Een gehaktbroodje met een onweerstaanbaar heerlijke puttanesca tomatensaus met olijven en kappertjes en valt het bij iedereen in de smaak, zeker weten!

Ingrediënten: voor 4 personen

Bereidingswijze:

  1. De ui schoon maken en zeer fijn hakken.
  2. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika's en hak deze zeer fijn.
  3. Meng het gehakt met de eieren, knoflook peterselie mosterd, paneermeel, Swinkl Italiaanse kruidenmix, Swinkl special mix (vuurbommetje), de fijne paprika blokjes, ui en wat fleur de sel zeezout
  4. Vorm met natte handen gehaktballetjes ter grootte van een tennisbalbal. Duw de bovenkant en onderkant van de gehaktbal plat, dek af met een plakje mozzarella erop.
  5. Bekleed de gehaktbal met het ontbijtspek. Druk alles stevig aan en kruid bovenaan nog met wat Swinkl Italiaanse kruidenmix.
  6. Verwarm de oven op 200C. Vet een ovenschaal in met wat Swinkl olijfolie bakken en braden en bak het gehaktbrood 15-20 minuten in de oven tot het gehakt gaar en het spek goudbruin en krokant zijn.
  7. Ondertussen verwarm je in een sauspannetje  de puttanesca tomatensaus met olijven en kappertjes, snel en gemakkelijk te bereiden en onweerstaanbaar heerlijk! Dit is een uniek gastronomisch product!
  8. Neem  de gehaktbroodjes uit de oven en laat een paar minuten rusten. Giet als laatste de heerlijke puttanesca tomatensaus over.

Tip: Bij de puttanesca tomatensaus kan je gerust wat champignons toevoegen, zo hoef je al geen extra groenten meer klaar te maken.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: lekker-gezond-groenten-swinkl-lekker-heerlijk-puttanesca tomatensaus-tomatensaus-arrabiatta- groenten-spek-hoofdgerecht
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing