Hamrolletje met groene asperges en meloen – Swinkl

Hamrolletje met groene asperges en meloen

Swinkl Hamrolletje met groene asperges en meloen

Is het geen plaatje, dit gerecht, bourgondisch genieten ten top! Asperges gaan heel goed samen met ei en in dit recept pocheren we het eitje en serveren we het met asperges, parmaham, gemengde sla en toast.

Ingrediënten: 2 personen

Bereidingswijze:

  1.  Snijd de kontjes van de groene asperges, kook ze 5 minuten in gezouten water en laat ze daarna schrikken in ijswater.
  2. Maak de vinaigrette en meng de olijfolie met basilicum, olijfolie met knoflook, tomaat basilicum azijn met de provinciaalse kruiden mosterd en breng op smaak met Swinkl boter kruidenmix,  zwarte peper en fleur de sel zeezout. 
  3. Meng dit met de gemende sla en de snijbiet bladeren. Neem de plakjes parmaham in de lengte en rol ze op.
  4. Leg 6 groene asperges op het bord,verdeel de parmaham rolletjes op en naast de asperges, 1 plakje meloen en verdeel de snijbiet bladeren en de gemende sla over de asperges.
  5. Pocheer de eieren in gezouten water met een scheut azijn erin. Breek elk ei in een aparte koffiekop. Hou de dooier altijd heel.
  6. Maak met een lepel een draaikolk in het water. 
  7. Na 1 tot 2 minuten is het ei voldoende gaar. Verhoog eventueel de temperatuur van het kookvuur een beetje.
  8. Vis het gepocheerde ei voorzichtig op met een schuimspaan.
  9. Leg een gepocheerde ei op salade en bestrooi met zwarte peper en fleur de sel zeezout, leg een sneetje flatbread toast op en garneer met een beetje gemende sla en kruid met de vers gedroogde peterselie. Serveer direct. 

 De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags:snel klaar · budgetvriendelijk · makkelijk-voorgerecht-salade-lunch-vinaigrette-hapje-aperitiefhapje-voorgerecht-salades-lekker-heerlijk-swinkl
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing