Hapje tonijntartaar op courgette-carpaccio – Swinkl

Hapje tonijntartaar op courgette-carpaccio

Swinkl Hapje tonijntartaar op courgette-carpaccio

Hapje tonijntartaar op courgette-carpaccio: Deze heerlijke tonijntartaar op courgette-carpaccio is niet alleen lekker, maar ook een feest voor de ogen. Ideaal als amuse of serveer als voorgerechtje, geef er eventueel 3 per persoon. Feestelijk en super simpel, hebt je in een handomdraai gemaakt!

Ingrediënten: voor 4 personen (als hapje)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de courgette goed en snijd vervolgens de kop en steel eraf. Snijd volledig de courgette, liefst zo dun mogelijk, je zou hiervoor eventueel een mandoline kunnen gebruiken. Besprenkel de schijfjes met onze olijfolie extra virgin en kruid met  een beetje fleur de sel zeezout en met de Swinkl Italiaanse kruidenmix
  3. Snijd de tonijn en pijpajuin fijn, meng met een beetje olijfolie met citroen, zwarte peper en fleur de sel zeezout door elkaar.
  4. Snijd ook de tomaten in plakjes, maar ontvel of schil ze eerst. Snijd ook de mozzarella in dunne schijfjes.
  5. Haal je bakplaat uit de oven, plaats op een vel bakpapier, de fijne courgetteschijfjes (gebruik de grootste sneetjes onderaan).
  6. Leg de fijngesneden tonijn op de grootste snede courgette, leg nog een kleiner sneetje bovenop.
  7. Het schijfje mozzarella en de tomaat mogen er ook bovenop, we kruiden de tomaat bovenaan met fleur de sel zeezout en wat zwarte peper.
  8. Dit alles mag kort in de oven op grill stand totdat de kaas gaat smelten.
  9. In een kleine kom meng je olijfolie met citroen, Swinkl boter kruidenmix en Swinkl olijfolie extra vergin . De olijfolie's met citroenen en olijfolie extra virgin min of meer in evenredige kwantiteit. Per bord twee maximaal drie eetlepels marinade rond het hapje.
  10. Plaats of dresseer op een bordje het hapje, "tonijntartaar op courgette-carpaccio", leg er een takje rozemarijn bovenop. Serveer en geniet ervan!
De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: voorgerecht-kerst-diner-lekker-heerkijk-swinkl-amuse-feestmaaltijd-lekker-heerlijk-swinkl-hapje-carpaccio-courgette
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing