Heerlijke gevulde champignons – Swinkl

Heerlijke gevulde champignons

Swinkl Heerlijke gevulde champignons

Deze grote gevulde champignons zijn heerlijk als voorgerechtje, maar kun je ook prima eten tijdens een tapasavondje of simpelweg groente als bijgerecht. Binnen een half uurtje zijn deze heerlijke hapjes al klaar. Aan de slag dus en genieten maar! Echt een aanrader!

Ingrediënten: 15 stuks

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven op 180 graden. Borstel de champignons
    schoon en snijd het steeltje er zo ver mogelijk uit. Hak de stelen in kleine stukken.
  2. Maak de paprika schoon, en verwijderen zaad en zaadlijsten. Snij de paprika in kleine stukjes. Maak de knoflook en de ajuin schoon en snij deze fijn.
  3. Bak met onze zachte olijfolie extra virgin en olijfolie met rozemarijn de spekjes in een pan totdat het meeste vocht verdampt is. Voeg de fijngehakte groenten, knoflook, ajuin en de Swinkl boter kruidenmix toe en kruiden met zwarte peper en fleur de sel zeezout, bak deze 5 minuten aan.
  4. Bestrooi de binnenkant van de champignons met de Swinkl Italiaanse kruidenmix en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  5. Vul ze met het groenten-spek mengsel en bestrooi met kaas. Zet ze ongeveer 15 minuten in de oven. Laat de champignons na het bakken nog even uitlekken op een blaadje keukenpapier.
  6. Tip: Eventueel kun je de geraspte kaas ook vervangen door een plakje mozzarella of een plakje brie.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: groenten-barbecue-champignon-kerst-voorgerecht-hapje-lekker-heerlijk-swinklGeef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing