Heilbot in een crème van asperges en mosseltjes – Swinkl

Heilbot in een crème van asperges en mosseltjes

Swinkl Heilbot in een crème van asperges en mosseltjes

Heilbot in een crème van asperges en mosseltjes: Een heerlijk gerecht van heilbot geserveerd met een crème saus van asperges en mosseltjes. Wat je met deze heilbot klaarmaakt, kun je natuurlijk ook met andere witte vis maken. ...

Ingrediënten: 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Schil de asperges, blancheer ze 2 minuten in kokend water en verfris onder koud water.
    Blancheer daarna de schillen: Snijd de sjalotten in plakjes, stoof ze in boter en voeg de aspergeschillen er bij. Voeg de gevogeltebouillon toe; kruid met knoflookpoeder, gemberpoedergemalen foelie, zwarte peper en fleur de sel zeezout, laat 10 minuten sudderen. Passeer door de passe-vite en daarna door een zeef om draadjes te vermijden.
  2. Kuis de mosselen en was ze tweemaal om zand te vermijden. Kook ze open op hevig vuur met de fijngesneden groene selder, de ajuin, kruiden met zwarte peper en fleur de sel zeezout, Swinkl feta kruidenmix en gemalen laurierblad.
  3. Zeef het mosselsap door een neteldoek en voeg het bij de gezeefde aspergebouillon. Laat 10 minuten inkoken en bind dan de saus met de room.
  4. Bak met olijfolie baken, braden en frituren de heilbot langs beide kanten goudbruin, kruid met zwarte peper en fleur de sel zeezout, laat een 3-tal minuten verder garen onder deksel.
  5. Schik de heilbot in een diep bord, giet de crèmesaus er rond. Garneer met de asperges, mosseltjes en naar smaak met verse bieslook.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: hoofdgerecht-vis-visgerecht-swinkl-gezond-koolhydraad arm-lekker-heerlijk-swinkl.
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing