Stoofpotje van hertenvlees door Swinkl eu

Stoofpotje van hertenvlees

Swinkl Stoofpotje van hertenvlees

Bent U liefhebber van (runder) stoofpotten? Maak dan eens een stoofpotje van hertenvlees. Het vlees is heel gezond, bevat veel voedingsstoffen, en is meestal mager. Dat wild goed samengaat met een zoete toets, hoef U ons niet meer te vertellen. Deze stoverij van hert breng U het best op smaak met rode wijn, vijgendadel azijn, wildfond of rundsbouillon en de Swinkl kruiden. Heerlijke winterkost!

Ingrediënten: 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier. Kruid het vlees met fleur de zeezout en zwarte peper. Bestuif het vlees met ongeveer 3 eetlepels bloem.
  2. Verhit Swinkl olijfolie bakken en braden  in een hoge braadpan en bak het vlees in twee gedeelte rondom aan op hoog vuur. Voeg tussendoor een stukje boter toe. Schep de laatste portie hertenvlees uit de pan.
  3. Voeg in de zelfde pan wat Swinkl olijfolie bakken en braden toe en bak de uien en de  knolselder glazig en bak de Swinkl boter kruidenmix even mee. Draai je vuur lager en voeg vervolgens de rode wijn, gemalen laurierblad, gemalen kruidnagel, de vers gedroogde tijm, vers gedroogde rozemarijn en Swinkl Special mix (vuurbommetje). Dit laat je even doorgaren.
  4. Voeg dan het hertenvlees, de wildfond of bouillon en de Swinkl vijgendadel azijn  toe. Zorg dat het vlees ongeveer onder het vocht staat, en desgewenst kan je nog wat water toevoegen. 
  5. Breng heel even terug aan de kook en laat dan op een heel laag vuurtje minstens drie uur pruttelen. 
  6. Als het vlees gaar is voeg je op het laatst de maïzena toe. Hiervoor doe je de maïzena in een bakje met een klein beetje koud water. Dit roer je goed door, en meng je pas daarna in de pan met het hertenstoofvlees. Goed roeren en nog een paar minuten door laten koken.
  7. Serveer dit stoofpotje met wildgarnituur: appeltjes gevuld met bessen of  boschampignons en gekookte aardappelen of amandel kroketjes.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: Belgisch- Europees- hoofdgerecht- vlees- wild-hertenvlees-stoofschotel wild-grootmoeders keuken-makkelijk-swinkl-lekker-heerlijk.
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing