Heerlijk zacht stoofpotje van rundsvlees door Swinkl eu

Heerlijk zacht stoofpotje van rundsvlees

Swinkl Heerlijk zacht stoofpotje van rundsvlees

Een heerlijk zacht stoofpotje van rundsvlees, paprika, ui, wortelen, Swinkl feta kruidenmix en blokjes aardappel in een lekkere saus van rundsbouillon, vijgen dadel azijn, met gemalen laurierblad en gemalen kruidnagel. Zowel met deze vers gedroogde kruiden heeft dit stoofpotje een heerlijk eigen aroma. Als dit heerlijk zacht stoofpotje van rundsvlees op het vuur staat ruikt het fantastisch lekker in huis!

Ingrediënten: 4 personen

 Bereidingswijze:

  1. Dep het vlees droog voor je het gaat bereiden. Over het vlees strooi je wat bloem voor je het bakt: dat helpt straks de saus te binden.
  2. Verhit de  olijfolie bakken en braden in een hoge braadpan en bak het rundsvlees tot het mooi kleurt, alleen de buitenkanten moeten goudbruin kleuren, het vlees mag nog niet garen binnenin. Voeg dan de uien, de blokjes puntpaprika's, de knoflookpoeder toe en kruid met fleur de sel zeezoutzwarte peper en  swinkl feta kruidenmix.
  3. Voeg opgewarmd rundsbouillon of water met 2-3 rundvlees bouillontablet aan het vlees, voeg vijgen dadel azijnde gemalen kruidnagel en gemalen  laurierblad toe. Doordat je de rundsbouillon hebt opgewarmd, ‘schrikt’ het vlees niet en koelt het niet weer af. Zorg ervoor dat er voldoende "nat" in de pan zit, en overgiet af en toe het vlees met het vleesnat.
  4. Draai het vuur laag en laat minstens  2½ uur zachtjes gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe.
  5. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Rasp de wortelen en snij in stukjes. Voeg na 2½ uur de aardappel met de wortelen toe aan het vlees. Schep om en laat in 30 minuten terug zachtjes gaar worden met de deksel schuin op de pan.
  6. Proef en indien nodig breng de hutspot van rundsvlees op smaak met fleur de sel zeezout en zwarte peper. Bestrooi met de peterselie of vers gedroogde peterselie en serveer met wat brood.
De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: hoofdgerecht-stoofvlees-stoofschotel-stoofpot-rundsvlees-swinkl-lekker-heerlijk.
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing