Italiaans gehaktpannetje met tomaat en feta

november 10, 2018

Italiaans gehaktpannetje met tomaat en feta

Deze heerlijke Italiaanse ovenschotel is namelijk een tikje anders dan anders. Je maakt deze ovenschotel namelijk met gehakt, pesto en fetakaas. Heel verrassend, en oh zo lekker. Smullen maar!

Italiaans gehaktpannetje met tomaat en feta: 4 personen

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan water op hoog vuur en breng aan de kook. Voeg een snufje fleur de sel zeezout toe aan het water. Voeg de penne pasta toe aan de pan met kokend water en roer af en toe tijdens het maken van de saus. Mocht de pasta gaar zijn, giet deze dan af. Doe de pasta terug in de pan en voeg de olijfolie toe. Dit zorgt ervoor dat de pasta niet gaat plakken.
  2. Verhit de olijfolie extra virgin samen met de olijfolie met basilicum in een koekenpan op een midden-hoog vuur.
  1. Bak de ajuin ca 3 minuten tot hij lekker zacht maar niet glazig is. Vervolgens het gehakt stoven, daarna de tomatenblokjes en kruiden met knoflookpoeder, bieslookringen , fleur de sel zeezout en zwarte peper, laten sudderen tot de saus wat dikker wordt.
  2. Voeg de pesto rosso picante en de swinkl feta kruidenmix toe, proef voor de smaak, vervolgens alles overdoen in een ovenschaal, ruim bestrooien met verbrokkelde feta, aftoppen met de groene olijven tomaat basilicum en dan ongeveer 12 minuten in een oven op ca 200 graden.
  3. Tip: Hoe verser en vochtiger de feta is, hoe beter deze zal smelten. Serveer met de pasta penne en smakelijk!

Tags: ovenschotel-oven-ovengerech-hoofdgerecht-swinkl-koolhydraadarm-lekker-heerlijk-swinkl
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing

Sale

Unavailable

Sold Out