Italiaanse gehaktballen in tomatensaus met mozzarella door Nathalie Sonneville

Italiaanse gehaktballen in tomatensaus met mozzarella

Swinkl Italiaanse gehaktballen in tomatensaus met mozzarella

 Italiaanse gehaktballen in tomatensaus met mozzarella: Deze waanzinnig lekkere gehaktballetjes zijn zo smaakvol dat ze hier een apart plekje krijgen. Zowel de puttanesca tomatensaus of de Arrabiatta tomatensaus hebben een fantastische heerlijke, volle smaak! Deze Italiaanse gehaktballen in tomatensaus met mozzarella kun je perfect serveren als feestelijk hoofdgerecht, bijvoorbeeld, Oudejaarsavond, of op een verjaardag. Serveer warm op een mooie schaal, een verfijnd, feestelijk en groots gerechtje die eigenlijk indrukwekkend simpel zijn!

Ingrediënten: 4 personen

 Bereidingswijze:

  1. Meng het gehakt met de Italiaanse kruidenmix, vers gedroogde peterseliezwarte peperfleur de sel zeezout, broodkruim en het ei .
  2. Rol balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpongballaat ze even rusten in de koelkast.
  3. Pel en hak de tomaten in kleine blokjes. Kruid ze met wat zwarte peper en fleur de sel zeezout.
  4. Voor het maken van de saus nemen we een hapjespan, verhit de olijfolie met basilicum, fruit de ui en voeg de puttanesca tomatensaus met olijven en kappertjes toe, kruiden met vers gedroogde peterselie, zwarte peper en fleur de sel zeezout. Laat zachtjes pruttelen en roer af en toe door.
  5. Verhit de Swinkl olijfolie bakken en braden in een koekenpan en bak daarin de gehaktballetjes, de balletjes draaien zodat ze gelijkmatig bruin worden. Ze moeten van binnen roze blijven.
  6. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg de gehaktballetjes in een vuurvaste schotel. Voeg er de blokjes tomaten aan toe.
  7. Schenk de tomatensaus over de balletjes. Verdeel er dan de mozzarella over en zet onder de grill tot de kaas mooi uitsmelt. 

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

 Tags:Tajine-hoofdgerecht-gehakt-mozzarella-lekker-heerlijk-Swinkl-stoofschotel-olijven-gerechtjes-puttanesca-arrabiatta-tomatensaus-balletjes-gehakt-kruiden-olijfolie-bio
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing