Kabeljauw met aardappel, paprika en spinazie – Swinkl

Kabeljauw met aardappel, paprika en spinazie

Swinkl Kabeljauw met aardappel, paprika en spinazie

Een uiterst snel, gemakkelijk en gezond recept voor kabeljauw, gegaard in eigen jus, geserveerd met romige aardappelpuree en saus van de spinazie, besprenkeld met een heerlijke balsamico azijn...een absolute topper!

Ingrediënten: 4 personen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. 

De temperatuur die aanbevolen wordt om eten warm te houden is 60 graden. Als het eten langer dan 20-30 minuten warm gehouden moet worden dan kun je het eten het beste afdekken met aluminiumfolie of een deksel om te voorkomen dat het teveel uitdroogt.

 1. Kook de aardappelen gaar in gezouten kokend water, giet af en houd 8 halve stuks apart, houd warm in de oven. Maak van de rest van de aardappelen een vaste romige puree. Houd warm in de oven(60 graden).
 2. Paprika's wassen, schoonmaken en in fijne repen snijden. In hapjespan (of grote koekenpan) olijfolie bakken en braden verhitten. Paprika op halfhoog vuur bakken met olijfolie bakken en braden. Fleur de sel zeezout en zwarte peper toevoegen. Paprika's met deksel op pan in nog ca. 6 minuten zachtjes gaar stoven.
 3. Bak de kabeljauwfilets in  olijfolie met citroen op hoog vuur aan 1 kant, breng de vis op smaak met zwarte peper, fleur de sel zeezout en draai de filets om. Laat op laag vuur verder garen tot de kabeljauwfilet gaar is.. 
 4. Meng de spinazieblaadjes met de olijfolie met knoflook laat deze kort slinken, kruiden met de Swinkl feta kruidenmix.
 5. Neem eventueel voorverwarmde borden.
 6. Op een bord schik je eerst de paprika's, plaats er de halve aardappel, kabeljauwfilet op. Verdeel het spinaziemengsel er gelijkmatig over. Leg de puree op de kabeljauwfilet. Besprenkel met balsamico azijn 9 jaar en serveer.

Tip: Voeg een beetje room toe bij het vocht van de vis.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

  Tags: hoofdgerecht-voorgerecht-vis-vischotel-ovenschotel-lekker-heerlijk-swinkl-vispotje- hoofdgerecht-voorgerecht-vis-schaal en schelpdieren-vispannetje
  Geef een reactie

  Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing