Kalkoenrollade met champignon roomsaus

september 30, 2018

Kalkoenrollade met champignon roomsaus

Kalkoenrollade met champignon roomsaus: Een klassieke combinatie, mals gebakken rollade met een zelfgemaakte champignonsaus. Leuk op zondag, voor een speciale gelegenheid of een feestdag. Of gewoon doordeweeks, omdat het kan.

Ingrediënten: 2 personen

Bereidingswijze:
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en kruid de rollade rondom met swinkl feta  kruidenmix, kleur de rollade aan alle zijden. Haal uit de pan en leg in  een braadslede of ovenschaal. 

Giet langs de rollade met Olijfolie met rozemarijn, vijgen dadel azijn en schuif de kalkoenrollade gedurende 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Terwijl de rollade in de oven staat kun je de champignonroomsaus maken.
Neem de braadpan van de kalkoenrollade en verwijder met een blaadje keukenrol het overtollige vet. Smelt hierin 2 eetl. boter in de braadpan . Voeg de sjalotten toe en laat even stoven.
 Bak de champignons goudbruin, kruid met swinkl boterkruidenmix en breng op smaak met peper en fleur de sel zeezout.

Maak de saus: Smelt in een andere pan de boter op laag  vuur. Zodra deze gesmolten is roer je de bloem eronder. Dit mengsel wordt roux genoemd. Zet het vuur wat hoger en schenk de runderfond er geleidelijk en onder voortdurend roeren bij de roux. Breng de saus aan de kook en blijf roeren totdat hij glad is. Als de saus te dik is, dan doe je er een scheutje extra bouillon bij tot hij naar je tevredenheid is. Roer dan de slagroom eronder. Breng naar wens op smaak met de gemalen foelie, swinkl feta kruidenmix  en peper en fleur de sel zeezout.
Doe de gebakken champignons erbij en je champignon roomsaus is klaar.

Haal de kalkoenrollade na 30 min. uit de oven. verwijder het keukentouw en snijd de rollade in sneetjes van ± 1 cm.
Schenk het braadvocht van de rollade bij de champignon saus. Dan wordt je saus nog lekkerder. Geweldig om zo’n pronkstukje te serveren, toch!

 Tags: ovengerecht-kip-kalkoen-kerst-nieuwjaar-heerlijk-lekker-swinkl
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing

Sale

Unavailable

Sold Out