Kikkerbillen met brunoise van paprika en tomaat – Swinkl

Kikkerbillen met brunoise van paprika en tomaat

2 Reacties

Swinkl Kikkerbillen met brunoise van paprika en tomaat

Een feestelijk voorgerechtje: Kikkerbillen met brunoise van paprika en tomaat in een heerlijk sausje. Serveer dit voorgerecht met een stukje stokbrood, heerlijk om in de saus te soppen! Een ware delicatesse...

Ingrediënten: 2 personen

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kikkerbilletjes eventueel in twee, dit is gemakkelijker om ze te bakken anders gaan de billetjes open.
  2. Ontvel de tomaat, snijd hem in vieren en verwijder het vocht, de pitjes en eventueel harde, witte delen van het hart. Snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes van een halve cm.
  3. Snijd de puntpaprika’s door de lengte doormidden en verwijder de zaadjes, snij het vruchtvlees ook in dobbelsteentjes van een halve cm.
  4. Hak de sjalotjes fijn.
  5. Stoof de sjalot en de paprikablokjes met olijfolie bakken, braden, frituren. Voeg de kikkerbillen toe en bak krokant, kruiden met fleur de sel zeezout en zwarte peper.
  6. Haal de kikkerbilletjes uit de pan met een schuimspaan en houd ze warm. Blus de pan met de wijn en de lichte room voeg de kurkuma, knoflookpoederSwinkl special mix (vuurbommetje)zwarte peper en fleur de sel zeezout toe. Laat 3 à 4 min. inkoken. 
  7. Doe de kikkerbilletjes terug bij de saus. Verwarm, maar laat niet meer koken. De tomaten dobbelsteentjes mogen erbij, smaak af met verse gedroogde peterselie. Smakelijk!

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: kikkerbil-kikkerbillen-kikkerbilletjes- delicatesse-heerlijk-lekker-Swinkl
2 beantwoorde reacties

Linda
Linda

december 31, 2019

Hallo Nathalie en Gino, eventjes om te laten weten dat het receptje van de kikkerbilletjes superlekker heeft gesmaakt, duimen en vingers werden afgelikt!

De kruiding zat perfect. En…Gino de mango pearls zijn heerlijk. Ik heb er mijn zelfgemaakte kerstbûche met een vulling van mangopuree mee gegarneerd. Het oogde niet alleen mooi, het was tevens smaakvol, echt een smaakbommetje. Hopelijk komt het vlug in het assortiment, zal volgens mij veel bijval kennen! Nog een leuk eindejaar en op naar een gezond en gelukkig 2020.

Linda
Linda

december 31, 2019

Hallo Nathalie en Gino, eventjes om te laten weten dat het receptje van de kikkerbilletjes superlekker heeft gesmaakt, duimen en vingers werden afgelikt!

De kruiding zat perfect. En…Gino de mango pearls zijn heerlijk. Ik heb er mijn zelfgemaakte kerstbûche met een vulling van mangopuree mee gegarneerd. Het oogde niet alleen mooi, het was tevens smaakvol, echt een smaakbommetje. Hopelijk komt het vlug in het assortiment, zal volgens mij veel bijval kennen! Nog een leuk eindejaar en op naar een gezond en gelukkig 2020

Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing