Krokante gefrituurde pittige champignons – Swinkl

Krokante gefrituurde pittige champignons

Swinkl Krokante gefrituurde pittige champignons

 Krokante gefrituurde pittige champignons: Champignons zijn veelzijdig, smakelijk en gezond. Dit is een heel makkelijk recept. Je geeft de champignons er een prachtig krokant jasje mee, echt de moeite waard is om uit te proberen. Deze gefrituurde champignons kun je leuk als hapje of voorgerecht serveren, met de alioli knoflook mayonaise dip ernaast.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  1. Borstel de champignons schoon en verwijder vuile resten, snij de harde stukjes van het uiteinde van het steeltje eraf. 
  2. Bak in de koekenpan de champignons kort en krachtig in een scheutje Swinkl olijfolie baken, braden en frituren. Kruid ze even aan met zwarte peper en fleur de sel zeezout. Haal ze uit en laat ze dan even afkoelen op een stukje keukenpapier.
  3. Klop de eieren los in het eerste schaaltje. Meng de bloem met de gewenste hoeveelheid Swinkl Italiaanse kruidenmix, en  Swinkl special mix (vuurbommetje) in het tweede schaaltje. Strooi paneermeel in het derde schaaltje.
  4. Neem de diepe koekenpan ,vul de pan met de Swinkl olijfolie baken ,braden en frituren. Vullen, iets boven de dikte van de champignons en laat de olijfolie goed heet worden.
  5. Wentel de champignons eerst door het ei en daarna door de bloem. Tik het overtollige bloem van de champignons af.
  6. Wentel de champignons met bloem opnieuw door het ei en daarna door de paneermeel. Zorg dat de champignon volledig is bedekt met paneermeel, maar klop wederom het overtollige er van af.
  7. Laat de champignons voorzichtig met behulp van de schuimspaan in de Swinkl olijfolie glijden. Frituur ze kort tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de Swinkl olijfolie met een schuimspaan en laat ze dan even uitlekken op een stukje keukenpapier voor je ze gaat serveren.
  8. Serveer als hapje of voorgerecht met de alioli knoflook mayonaise dip ernaast.
De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: frituren- wok- paddenstoel-kroket-hapje-apero-swinkl-heerlijk-lekker-alioli-krokant-champignon-kruiden
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing