Luxueuze pasta met scampi's en venusschelpen in pesto roomsaus – Swinkl

Luxueuze pasta met scampi's en venusschelpen in pesto roomsaus

Swinkl Luxueuze pasta met scampi's en venusschelpen in pesto roomsaus

Deze pasta pesto in roomsaus is overheerlijk!  De scampi's en venusschelpen maken het gerecht af. Een lekker vullend recept voor de hele familie. Een echte feestklassieker!

Ingrediënten: 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook. Doe de gemelli pasta erin en kook ze, als het water weer borrelt, ca. 8 minuten of tot ze al dente zijn. Giet de pasta af en laat uitlekken.
  2. Verhit een ruime kookpot of pan met hoge rand op een matig vuur. Schenk er een flinke scheut olijfolie met knoflook in en bak de scampi's kort, totdat ze lichtroze kleuren. Schep de scampi's uit de pot en hou ze even warm aan de kant. 
  3. Doe meteen de sjalot en de cherrytomaatjes in de pot waarin je de scampi’s hebt gebakken, kruid af met Swinkl boter kruidenmix, fleur de sel zeezout en Swinkl special mix (vuurbommetje).  Roer regelmatig en voeg dan de slagroom, Parmezaan en pesto met basilicum & pecorino kaas toe, roer even door en laat kort inkoken. 
  4. Spoel ondertussen de venusschelpen drie tot vier keer in gezouten water. In de schelpjes mag geen zand meer achterblijven!
  5. Roer er de venusschelpjes en de scampi's in de pot met gestoofde sjalot en tomaat. Zet het deksel op de pot. Enkele minuten later zijn de schelpjes al gaar.
  6. Breng op smaak met fleur de sel zeezout en zwarte peper.
  7. Roer de beetgare pasta door de saus met venusschelpjes en de scampi’s, werk af met vers gedroogde peterselie en druppel er nog wat olijfolie met truffel over. Serveer direct!

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: spaghetti-pasta-noedels-wok-stoofpotje-hoofdgerecht-lekker-heerlijk-swinkl-voorgerecht-gamba's-vis-venusschelpen-swinkl
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing