Ovenschotel spruitjes met kaassaus – Swinkl

Ovenschotel spruitjes met kaassaus

Swinkl Ovenschotel spruitjes met kaassaus

Deze spruitjes met spek en kaassaus uit de oven is misschien net een tikje anders dan je gewend bent. De spruitjes met gerookt spek geven het een stevige en winterse bite. Heerlijk uit de oven met een krokant laagje!

Ingrediënten: 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Maak de spruitjes schoon. Neem je aardappelmesje en maak in de taaiere onderkant van elke spruit kruisgewijs twee vrij diepe insnijdingen.
  3. Kook ze in ruim kokend water met fleur de sel zeezout tot ze beetgaar zijn, grote spruiten hebben iets meer tijd nodig. Giet af en laat uitlekken.
  4. Snij het spek in dunne reepjes en bak de spekjes met olijfolie met rozemarijn in een pan totdat ze krokant zijn. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en leg ze op een bord bedekt met keukenpapier om het vet op te nemen.
  5. Maak ondertussen de kaassaus. Smelt de boter op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer tot je een roux krijgt. Laat de bloemsmaak er even uitbakken. Schenk de melk bij het mengsel en roer met garde, tot de saus bindt. Herhaal tot je een gladde bechamelsaus hebt.
  6. Voeg de citroenazijn toe en kruid de saus met fleur de sel zeezout, zwarte peper en gemalen foelie.
  7. Neem de pot van het vuur en strooi de gemalen kaas in de saus. Roer met de garde tot je een smeuïge kaassaus krijgt.
  8. Verdeel de spruitjes over een ovenschaal, kruid hierover met de feta kruidenmix. Vermeng met het spek en bestrooi met gemalen kaas. Laat 20 minuten gratineren in de voorverwarmde oven. Serveer meteen.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: hoofdgerecht-koolhydraat arm-lekker-gezond-groenten-swinkl-lekker-heerlijk-fete kruidenmix-swinkl olijfolie
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing