Pastaschelpen met gorgonzola en spinazie – Swinkl

Pastaschelpen met gorgonzola en spinazie

Swinkl Pastaschelpen met gorgonzola en spinazie

Ontzettend heerlijk, deze pasta met saus van gorgonzola en Parmezaanse kaas, champignons, spinazie. De smaak van gorgonzola is vrij uitgesproken maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor mascarpone gemengd met gorgonzola of je neemt een ander zacht kaasje.

Ingrediënten: 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Begin met het maken van een witte roux. Smelt 30 gram boter, voeg 20 gram bloem toe en meng alles met een garde. Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer telkens het mengsel glad. Roer daarna de room er door. Kruimel de gorgonzola er bij en roer tot deze gesmolten is. Proef en kruid af met gemalen foelie, fleur de sel zeezout en zwarte peper.
  2. Breng een pan water met ruim zout aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  3. Verwarm de oven op 200 graden
  4. Snipper de ajuin en fruit deze in de hete koekenpan met olijfolie met knoflook op zacht vuur aan. Maak intussen de champignons schoon en snijd in stukjes. Voeg de champignons toe en roerbak enkele minuten tot de champignons zachter worden.
  5. Meng de spinazie door de champignons en laat slinken. Breng op smaak met Swinkl feta kruidenmix en fleur de sel zeezout. Giet de pasta en de gorgonzolasaus er bij en schep goed door.
  6. Doe dan alles in een ovenschaal en bestrooi met de geschaafde Parmezaanse kaas.
  7. Bak de ovenschotel 30 minuten in de oven. Smaakt heerlijk met kip of een stukje varkensvlees.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: hoofdgerecht- pastagerecht-pasta-lekker-heerlijk-swinkl--spaghetti-makkelijk-feta kruidenmix-kip-kruiden-ovenschotel
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing