Rijstschotel met garnalen, mosselen en venusschelpen door Nathalie Sonneville

Rijstschotel met garnalen, mosselen en venusschelpen

Swinkl Rijstschotel met garnalen, mosselen en venusschelpen

Rijstschotel met garnalen, mosselen en venusschelpen: Deze feestelijke rijstschotel is overheerlijk met al die lekkere zeevruchten: mosselen, grote garnalen en venusschelpen. Een echte feestklassieker met een smaakbommetje!

Ingrediënten: 2 personen

 Bereidingswijze:

  1. Bak eerst kort de grote garnalen met een scheutje Swinkl olijfolie bakken en braden. Kruiden met Swinkl boter kruidenmix, zwarte peper en fleur de sel zeezout. Haal uit de pan en laat rusten.
  2. Verhit de Swinkl olijfolie bakken en braden in een grote, diepe koekenpan, of wok en bak de ui, knoflook en paprika een paar minuutjes op laag vuur. Doe de rijst erbij en bak die al omscheppend eventjes zodat de korrels glazig worden.
  3. Schenk de wijn erbij en laat het inkoken. Voeg dan de Swinkl saffraan poeder en Swinkl curry toe. Voeg in delen de vis bouillon toe en laat de rijst in zo’n 15 minuten gaar worden. Schep af en toe om.
  4. Voeg de doperwten en de tomaten blokjes toe en verwarm alles nog 10 minuten op laag vuur; schep weer af en toe om.
  5. Als al het vocht bijna is opgenomen zet je het vuur laag leg de grote garnalen, venusschelpen en mosselen ertussen. Proef of de rijst al bijna zacht is. Zo niet, voeg een klein beetje visbouillon toe.
  6. Strooi de vers gedroogde peterselie over de rijstschotel, zet de pan op tafel en serveer met partjes citroen.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

 Tags: paella rijst-rijst-paella-scampi's-mosselen-venusschelpen-inktvisringen-hele langoustines-lekker-heerlijk-Swinkl-kerst-nieuwjaar
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing