Risotto met gamba's, groene asperges en broccoli – Swinkl

Risotto met gamba's, groene asperges en broccoli

Swinkl Risotto met gamba's, groene asperges en broccoli

Deze risotto  met gamba's, groene asperges en broccoli wordt bereid met visbouillon, olijfolie met truffel en Parmezaanse kaas, wat de rijst een heerlijke smaak geeft. De gebakken gamba’s en knapperige groene asperges maken dit visgerecht helemaal af!

Ingrediënten: 2 personen

Bereidingswijze:

  1. Versnipper de sjalot en pers de knoflook. Snijd de “houtachtige” onderkant van groene asperges af. Snijd de groene asperges in stukken van ongeveer 4 centimeter. Snij de broccolistronk in kleine roosjes.
  2. Kook de broccoliroosjes en de asperges in een pan met kokend gezouten water in ca. 3-4 minuten beetgaar, giet ze af en spoel ze direct met koud water af om verder garen te voorkomen. Zet ze apart en laat ze uitlekken in een vergiet.
  3.  Fruit het sjalotje in een zo groot en diep mogelijke pan tot deze glazig ziet met de olijfolie met truffel.
  4. Als de uitjes glazig zijn voeg je de ongekookte rijst toe. Roer goed door totdat de rijstkorrels glanzen van de olie.
  5. Blus het geheel daarna af met een scheut witte wijn en 1 soeplepel bouillon, laat dit op een heel laag vuurtje pruttelen tot de rijst de wijn en de soeplepel bouillon helemaal heeft opgenomen.
  6. Schenk vervolgens beetje bij beetje de bouillon erbij. Zorg ervoor dat je na elke scheut wacht tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Doe dit net zolang tot alle bouillon op is (dit duurt ongeveer 18 min). Tijdens het pruttelen van de risotto goed blijven roeren. De risotto mag lekker plakkerig zijn, maar niet “nat”.
  7. Ondertussen de garnalen 3-4 minuten bakken in een koekenpan met de olijfolie met chili. Breng de garnalen op smaak met zwart peper en fleur de sel zeezout. Na 2 minuten ook even de aspergekopjes meebakken met de garnalen.
  8. Wanneer de risotto klaar is, voeg je de de Swinkl boter kruidenmix en de Parmezaanse kaas toe en roer je nog even goed door totdat de kaas gesmolten is. Breng je de risotto op smaak met wat zwarte peper en 1 soeplepel citroenazijn.
  9. Schep de risotto op de borden en garneer met wat Parmezaanse kaas en verse (fijngemaakte) basilicum blaadjes. Leg bovenop de risotto de gegrilde groene asperges en de broccoli.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

 Tags: rijst-risotto-garnalen-gamba's-scampi-heerlijk-olijfolie-truffel-lekker-Swinkl-hoofdgerecht
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing