Salade van couscous, spruitjes, pompoen en champignons door Swinkl eu

Salade van couscous, spruitjes, pompoen en champignons

Swinkl Salade van couscous, spruitjes, pompoen en champignons

Deze couscous van spruitjes, pompoen en champignons heeft wel wat weg van een salade. Maak het af met een lekkere, frisse, gezonde vinaigrette en serveer deze couscous salade als bijgerecht. Je kan hem warm eten, of op kamertemperatuur serveren. Lekker bij een stukje geroosterde kip of vis, wanneer er gasten komen

Ingrediënten: 2 personen

 Voor de vinaigrette:

 Bereidingswijze:

  1. Halveer de spruitjes in de lengte. Snijd de pompoen in blokjes, zodat ze van gelijke grootte zijn als de gehalveerde spruitjes. Snijd de ajuin fijn en de champignons in schijfjes.
  2.  Verhit de olijfolie bakken en braden in een pan op matig vuur. Voeg de gesneden ajuin, spruitjes en pompoenstukjes door de bakolijfolie en breng op smaak met swinkl feta kruidenmix,  fleur de sel zeezout en zwarte peper. Bak al roerend ± 4 tal minuten. Schenk er een scheutje water bij en stoof nog ± 5 min. tot de groenten beetgaar zijn.
  3.  Verhit de olijfolie bakken en braden in een andere pan bak de champignons op hoog vuur knapperig bruin. Breng de champignons op smaak met fleur de sel zeezoutzwarte peper en een mespuntje Swinkl special mix (vuurbommetje).
  4. Verwarm de groentebouillon op een matig vuur. Breng de bouillon tot tegen het kookpunt.
  5. Doe de couscous in een schaal, lepel er de curry overheen, schenk er dubbel zoveel bouillon over en laat de korrels wellen. De couscous zal al de bouillon opslorpen. 
  6. Maak ondertussen de vinaigrette, meng alle ingrediënten, Swinkl bio extra virgin olijfolieSwinkl bio extra virgin olijfolie met citroengranaatappel azijnknoflook peterselie mosterdfleur de sel zeezout en zwarte peper.
  7. Is bouillon helemaal opgenomen door de couscous, roer dan de spruitjes, pompoen en champignons door de couscous heen. Schep de salade van couscous op mooie borden en garneer met Parmezaan, bieslookringen of verse peterselie en besprenkelen ten slotte met de heerlijke vinaigrette.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: lekker-gezond-groenten-swinkl-lekker-heerlijk-couscous-quinoa-bulgur-rijst-hoofdgerecht-spruitjes-spruiten-pompoen
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing