Savooikool met gehakt en Provençaalse tomatensaus – Swinkl

Savooikool met gehakt en Provençaalse tomatensaus

Swinkl Savooikool met gehakt en Provençaalse tomatensaus

Savooikool met gehakt en Provençaalse tomatensaus: Savooikool is een vaste waarde tijdens de kille herfst- en wintermaanden. Kolen zijn rijk aan vitamine C en heel geschikt als sterkhouder voor de winter. Er gaat er niets boven een eenvoudige ovenschotel van savooikool met gehakt en Provençaalse tomatensaus. Het fijne van een ovenschotel is dat je hem van tevoren al kunt maken en later alleen nog maar hoeft af te bakken.

Ingrediënten: 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Maak eerst een Provençaalse tomatensaus: Verhit de Swinkl olijfolie bakken en braden in een kookpot en stoof de gesneden ui glazig. Voeg de gesneden paprika's toe en laat 5 minuten stoven op een zacht vuur. Kruiden met zwarte peper en fleur de sel zeezout.
  2. Voeg de puttanesca tomatensaus toe en Swinkl Italiaanse kruidenmix verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. 
  3. Breng ongeveer 2 liter water met fleur de sel zeezout aan de kook en blancheer  de savooikool bladen een 2-3 tal minuten in het kokende water. Spoel met koud water af.
  4. Doe het gehakt in een kom. Meng met Swinkl feta kruidenmix, de eierdooiers, broodkruim, wat fleur de sel zeezout en zwarte peper toe.
  5. Leg een savooikool blaadje op je werkplank, snijd eerst de nerf eraf, hierdoor rolt het straks wat beter op. Pak een beetje gehakt leg deze op het onderste deel van het blad en rol op naar boven. Pak het blad op en vouw de zijkanten naar binnen. Leg het savooikool rolletje in de ovenschaal. Ga door totdat alle bladeren gevuld zijn.
  6. Giet de Provençaalse tomatensaus over de rolletjes heen tot ze bijna helemaal onder staan en bestrooi met wat geraspte kaas.
  7. Zet de ovenschaal 30-35 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden) zodat het gehakt kan garen.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: ovenschotel-oven-ovengerecht-savooi-savooikool-hoofdgerecht-swinkl-lekker-heerlijk
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing