Scampi's met groentelinten – Swinkl

Scampi's met groentelinten

Swinkl Scampi's met groentelinten

Scampi's met groentelinten: Bovendien is dit recept niet enkel quick & easy, het is ook heel lekker! De verse knapperige groentjes zijn een perfecte combinatie met de romige saus en de scampi. Kortom, dit gerechtje moet je gewoon uitproberen! 

Ingrediënten: 4 personen 

Bereidingswijze:

 1. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Dep goed droog.
 2. Schil de wortel en maak met een dunschiller fijne linten. Doe hetzelfde met de ongeschilde courgette, de pitjes mogen verwijderd worden.
 3. Verwijder de pitten en zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne, lange repen.
 4. Verhit de olijfolie extra virgin in een wok en roerbak kort de linten courgette, wortel en paprika. Kruiden met de Swinkl Italiaanse kruidenmix.
 5. Verhit ondertussen olijfolie met knoflook in een braadpan en bak de scampi’s ± 3 min. aan elke kant. Kruiden met zwarte peper, fleur de sel zeezout en Swinkl special mix (vuurbommetje).
 6. Haal de scampi’s uit de pan en hou warm. Blus de pan met de schuimwijn en de lichte room. Laat 2 à 3 min. inkoken.
 7. Doe de grijze noordzeegarnalen bij de saus. Verwarm, maar laat niet meer koken. Smaak af met zwarte peper en fleur de sel zeezout.
 8. Verdeel de groentelinten over de voorverwarmde borden.  Schik er telkens 6 scampi’s op en lepel er wat saus rond. Bestrooi met de vers gedroogde peterselie en serveer met een stukje stokbrood.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

 Tags:  voorgerechtje-scampi-hoofdgerecht-schaal schelpdieren-swinkl-heerlijk-lekker  Geef een reactie

  Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing