Sint-Jakobsvruchten met courgette en zeste van citroen – Swinkl

Sint-Jakobsvruchten met courgette en zeste van citroen

Swinkl Sint-Jakobsvruchten met courgette en zeste van citroen

Sint-Jakobsvruchten met courgette en zeste van citroen: Een heerlijk verfijnde bereiding van sint-jakobsvruchten met een sausje van Swinkl boter kruidenmix en de heerlijke smaak van truffel erbij. Een ideaal voorgerecht tijdens de feestdagen!

Ingrediënten: 4 personen

Bereidingswijze:

  1. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers 2-3 soeplepels citroensap.
  2. Dep de sint-jacobsvruchten goed droog met keukenpapier en kruid ze met fleur de sel zeezout en zwarte peper.
  3. Snijd de courgette  in fijne schijfjes van 1/2 cm. Bestrooi ze onmiddellijk met fleur de sel zeezout en leg de schijfjes in een vergiet,  laat ongeveer 10 minuten rusten (dit is om het vocht uit de courgette te verwijderen). Borstel het zout van de courgette. Neem een pan, verhit olijfolie met truffel en bak daarin de courgette schijfjes 3 -4 minuten aan elke kant. Leg de courgette schijfjes op een keukenrol en dep er het overtollige vet af.
  4. Verhit olijfolie met knoflook in een pan en bak daarin de sint-jakobsvruchten 1,5 minuutjes aan elke kant, het randje mag mooi bruin zijn,maar de binnenkant nog een beetje rauw, gebruik een beetje fleur de sel zeezout en zwarte peper. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
  5. Doe de wijn met de 2 soeplepels citroensap en de mango azijn in de pan van de gebakken sint- jakobsvruchten en laat goed inkoken. Roer het maïszetmeel glad in een tasje water en meng het bij de wijn saus. Laat indikken. Kruid de saus af met Swinkl boter kruidenmix, fleur de sel zeezout en wat zwarte peper.
  6. Verdeel 3 schijfjes courgette over de bordjes, leg er de sint-jakobsvruchten op, werk af met een beetje zeste van citroen en schep de saus over.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: vis-sint jakobsnoten-coquilles st. jacques-amuse-apertitiefhapje-tapas-voorgerechtje-hoofdgerecht- sint jacobschelpen-swinkl
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing