Soepje van mosselen en knolselercrème – Swinkl

Soepje van mosselen en knolselercrème

Swinkl Soepje van mosselen en knolselercrème

Soepje van mosselen en knolselercrème: Een snel, smakelijk en best wel feestelijk soepje!

Ingrediënten: 4 personen

Bereidingswijze:
  1. Snij de knolselder in blokjes. Stoof in swinkl olijfolie extra virgin en boter en kruid met zwarte peper en gemalen lavas. Besprenkel met de melk, room en kippenbouillon. Kook gaar en mix. Haal de knolseldercreme door een fijne zeef. en zet opzij.
  2. Snij de ui en de groene selder in fijne stukjes. Voeg samen met de blaadjes van de tijm in een pot. Leg hierbovenop de mosselen en bestrooi met knoflookpoeder. Voeg de witte wijn en een scheut water toe en zet de pot op een hoog vuur met het deksel erop.
  3. Laat opkoken, schud op en voeg een klontje boter toe.
  4. Haal enkele mooie mosselen uit de schelp en bewaar ze op een deel van het kookvocht. Zeef de rest van het mosselvocht , voeg bij de knolseldercreme en zet op met een beetje room, het citroen azijn en kurkuma , swinkl boter kruidenmix en kook lichtjes in.
Afwerking: Dresseer de tomaatblokjes op een soepbord of klein kookkommetje. Leg de mooie mosselen in het midden. Werk af met bieslook, tijm en schenk de soep rond de garnituren.

De Swinkl producten uit dit gerecht kunt u hier bekijken en aankopen:

Tags: soep-soepje-voorgerecht-wortelsoep amuse-aperitiefhapje-vissoepje-vissoep-mosselsoep-mosselsoepje-lekker-heerlijk-Swinkl
Geef een reactie

Reacties worden gecontroleerd voor plaatsing